vrijdag 5 mei 2017

LET'S CHAT | WEET JE NOG? DIE PLANNEN IN ZWEDEN?


Goedemorgen, -middag of -avond! Tijd om eens lekker bij te kletsen, want zoals je misschien gemerkt hebt ben ik de laatste tijd wat afwezig geweest. Zo is er in tussentijd heel wat gebeurd en veranderd en dan merk je pas echt hoe snel de tijd kan gaan! 


Een poos geleden vertelde ik jullie in al mijn enthousiasme dat ik waarschijnlijk voor mijn studie naar Zweden zou gaan! Dit zou in het eindjaar zijn en daar zou ik dan ook mijn eindonderzoek houden. Dit jaar ben ik bezig met het derde jaar van de Pabo en ondertussen is iedereen zich dus al druk aan het voorbereiden en oriënteren op de eindstages en de minors die er zijn. Waarschijnlijk is het echt al wel een poos geleden dat ik het Zweden-avontuur aan jullie vermeld heb, want ik kan het zelf ook niet meer terugvinden, haha! In ieder geval was de oriëntatie op welke universiteit dit plaats ging vinden al in volle gang en waren de sfeerkiekjes ook niet meer veilig.
In mijn veronderstelling zou ik gewoon in het vierde jaar drie maanden lang naar het buitenland gaan. Weg van de vertrouwde omgeving en dát leek mij pas heerlijk! En stiekem kon ik dan ook niet wachten om al mijn avonturen en (jaloersmakende) plaatjes met jullie te delen. Het leek mij ook een geweldige kans om mijzelf beter te leren kennen, dus: waarom niet?!

Tot er toch een beetje verandering in de hele planning kwam. Sinds ik ben begonnen met bloggen kwam het besef dat ik de creativiteit in mijn studie en toekomstig beroep toch wel heel erg mis. Nu zouden de meesten zeggen dat je juist als juf jouw creativiteit wel kwijt moet kunnen, maar als jouw hart ligt bij de bovenbouw valt dit toch wel erg tegen. De laatste tijd lijkt het alleen maar om de resultaten te gaan die de leerlingen behalen en niet eens meer om het proces dat ze doorlopen. Daarnaast is er amper tijd voor de creatieve vakken, wat super jammer is! Ik houd er wel heel erg van om met kinderen te werken, maar ik weet niet zeker of ik mij dit mijn hele leven zie doen. 

Kort samengevat weet ik dus niet zeker of ik de juiste studiekeuze gemaakt heb, maar daar gaan we komend jaar achter komen! Komend jaar moeten wij namelijk onze eindstage lopen. In die eindstage krijg je drie dagen (aaneengesloten) een klas onder jouw hoede en daar ben jij die dagen de eindverantwoordelijke van! Best een heel spannende uitdaging dus. In deze periode zijn wij druk bezig met het solliciteren naar een eindstageplek, want ja, het gaat allemaal heel officieel!  
Ook moest er nu een keuze gemaakt worden voor een minor en eigenlijk was dat voor mij meteen al duidelijk, haha! Arts & Culture: alles wat te maken heeft met drama, muziek, dans en beeldende vorming. 

In ieder geval ben ik mij ook lekker aan het oriënteren op een leuke, eventuele vervolgstudie! Iets met grafisch vormgeven trekt mij de laatste tijd steeds meer en meer. Maar omdat een tweede HBO-studie (ik maak de Pabo wel eerst af) best een duur grapje is, heb ik hierdoor ervoor gekozen om volgend jaar niet naar Zweden te gaan. Zo zijn er toch een hoop veranderingen in een korte tijd, maar zo kom je zelf alleen maar meer bij jouw doel/droom! 

In korte tijd is er dus best wel veel veranderd en daar heeft het bloggen ook wel wat onder geleden. Door alle (gezellige) drukte miste ik de inspiratie, maar gelukkig is deze weer wat teruggekomen en kan ik niet wachten om lekker weer aan de slag te gaan! Ik kan natuurlijk niet garanderen dat er standaard elke maandag, woensdag én vrijdag weer wat online komt, maar één keer per week moet wel te halen zijn! En nu hoop ik dat ik geen valse beloftes aan jullie geef!Nu heb ik natuurlijk heel lang over mijzelf zitten kletsen, maar ik ben super benieuwd hoe het met jullie gaat! Wat hebben jullie de laatste tijd meegemaakt en welke dingen kun jij nu echt rekenen als een groot geluksmoment?


With Love,

Dineke

12 opmerkingen :

 1. Wat jammer dat je niet naar Zweden gaat, maar wat geweldig dat je hebt ontdekt dat dit misschien toch niet helemaal de juiste studie is. En wat gaaf, die uitdaging volgend jaar! Ik ben heel benieuwd wat je allemaal zal gaan doen. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het heeft echt twee kanten hè, haha. Maar de motivatie stijgt nu wel weer een stuk, doordat ik er steeds meer achter kom wat ik echt wil! Wat een lieve reactie! X

   Verwijderen
 2. Wat goed dat je zo nadenkt over je studie en wat je later wilt! Jammer natuurlijk van Zweden, maar zoiets kun je vast nog een andere keer doen. Al helemaal als je nog een volgende studie gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb je helemaal een punt! Super waar :)

   Verwijderen
 3. Dat zijn inderdaad best veel verandering! Begrijpelijk dat je dan even een pauze houdt! Ik heb net hetzelfde meegemaakt met mijn studiekeuze en daarom ga ik volgend jaar ook doorstuderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehh spannend! Ik snap helemaal dat het niet altijd lukt om op de standaard dagen een post online te zetten. Dat heb ik ook vaak!
  Liefs,
  Elles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. aah balen dat je twijfels hebt! Maar ook heel goed dat je toegeeft dat je misschien de verkeerde keuze hebt gemaakt. In de tussentijd kun je je wel goed gaan oriënteren over wat je echt leuk vind! Balen dat Zweden dan niet door gaat maar er komt vast iets anders tofs op je pad :) Wat ik mee heb gemaakt? Dat we vooral bezig zijn met ons eigen huisje te bouwen, alles doen we zelf dus het duurt lang maar uiteindelijk hebben we dan ook wat :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, inderdaad wel balen, maar eigenlijk wel heel fijn dat ik er nu steeds meer achter kom wat bij mij past en wat niet!

   Wat super leuk dat jullie je eigen huis aan het bouwen zijn, maakt het ook een stuk specialer! Geniet ervan :)

   Verwijderen
 6. heel herkenbaar! Beide gevallen, ik heb ook een verkeerde studiekeuze gemaakt en dat merkte ik ook pas toen ik echt ging werken. Nu doe ik zelf verpleegkunde.
  Het is ook vaak moeilijk om daarbij concequent te bloggen. Ik heb zelf ook even stil gelegen, eerlijk gezegd vond ik het ook wel even fijn naast alle drukte!
  Ik kijk weer uit naar je leuke artikels!:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat het herkenbaar is! Haalt de druk er ook wel af dat je meteen de juiste studiekeuze moet hebben gemaakt: dat lijkt vaak wel zo te moeten.
   Wat lief, dank je wel! :)

   Verwijderen