donderdag 20 april 2017

MEER UIT JOUW DAG HALEN: DOE JE DAT ZO?!


Ken je dat gevoel? Je hebt een lijstje gemaakt van de dingen die je wilt doen en voordat je het weet is de dag alweer voorbij en heb je nog niet eens de helft uitgevoerd van wat je wilde doen. Of het gevoel dat de dagen veel te snel gaan? Wees gerust: hier wat tips op een rij!


Plan
Om een dag goed te beginnen is het fijn om van te voren, bijvoorbeeld de dag ervoor, te bedenken wat je eigenlijk allemaal moet doen en gaat doen. Maak een overzichtje! Hierdoor weet je ook zeker dat je geen dingen vergeet.

Begin de dag fris
Het lijkt simpel, maar begin de dag met het opmaken van jouw bed en het opruimen van de kleine troepjes die er nog liggen op jouw kamer. Zo begin je de dag met een fris en opgeruimd gevoel.

Glimlach!
Begin met de gedachte waar jij nu dankbaar mee mag wezen: wat was er zo fijn aan gisteren of wat voor een fijne dingen staan er op de planning? Zo begin je de dag een stuk positiever!

Lekker ontbijten
Wie wordt er nou niet vrolijk van een lekker ontbijtje? Desnoods maak je deze de avond van te voren!

Verzorg jezelf
Ja, echt! Dit kan heel erg helpen. Wees jezelf eens bewust van wat je aantrekt en hoe jij jouw haar stijlt of probeer eens wat anders uit. Wanneer je tevreden bent met het resultaat kan dit ook te merken zijn in jouw zelfvertrouwen: wedden dat die meteen een stuk hoger is!

First things first
Hoe heerlijk is het als je die ene belangrijke taak al af hebt voordat de dag voorbij is. Begin dus altijd met de belangrijkste taak en pak daarna de rest aan. Ook als je in de ochtend een afspraak hebt staan: begin in de middag meteen met de belangrijkste taak. 

Doe eens gek!
Een nieuwe hobby waar je nog niet aan bent begonnen, een stad die je al lang wilde bezoeken of een vriendin die je al lang niet meer hebt gesproken: doe eens iets wat je anders niet zo snel zou doen! Deze momenten zijn het hartstikke waard. 

Me-time
Niet vergeten! Het is namelijk heel belangrijk om één momentje per dag voor jezelf te pakken. Het is daarbij ook belangrijk dat je de dag met rust doorloopt en niet gehaast!

Positiviteit
Kijk naar de dingen die goed gaan die dag en niet de dingen die niet zo lekker lopen. Ik weet het: we zijn eerder geneigd om naar dit laatste te kijken, maar daar komen we helaas niet verder mee. 

Geniet!
Van elk moment!
Om meer uit jouw dag te kunnen halen is dus misschien simpeler dan je dacht, maar de kleinste dingen kunnen al veel effect hebben! Welke dingen ga jij zeker weten uitproberen?


With Love,

Dineke

9 opmerkingen :

 1. Goede tips!! Ik ga ze onthouden voor als het niet helemaal lukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele fijne tips, ik vind mezelf verzorgen inderdaad heel belangrijk. Ik merk als ik een dag in mijn pyjama aan de slag ga zo gaar wordt, terwijl als ik een leuk outfitje aan heb dat totaal niet heb. <3 En een planning is zo fijn!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips! Ik merk inderdaad echt als ik vroeg op sta, veel dingen doe en lekker ontbijt dat ik op een dag veel meer voor elkaar krijg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, bedankt! Fijn dat het herkenbaar is!

   Verwijderen
 4. Zo herkenbaar!

  Mijn to do lijstjes waren altijd heel lang. Tegenwoordig split ik het lijstje in tweeën: een deel met maximaal drie grote urgentie taken en een deel kleinere taken. Wanneer ik dan eenmaal opgestart ben doe ik de taak die het meest belangrijk is, daarna even iets kleins ter afwisseling en dan weer iets belangrijks. Zo wissel in de grotere klussen af met kleinere. De kleinere taken mogen best wat meer zijn, maar hoeven niet per se vandaag gedaan worden, terwijl de belangrijke taken wel echt af moeten. Omdat dat er maximaal drie zijn, is dat goed te overzien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat een super handig idee om met twee lijstjes te werken! Zo is het inderdaad een stuk overzichtelijker! Ik heb daar echt wel eens moeite mee, haha! Dan weet je niet meer waar je moet beginnen. Dank je wel voor de tip! :)

   Verwijderen
  2. Dat had ik in het begin ook inderdaad. Ik heb zo veel geprobeerd om het wat meer op orde te krijgen en dit werkt nu gelukkig, dus graag gedaan :)

   Verwijderen