zondag 19 maart 2017

CATRICE | THE PRECIOUS COPPER COLLECTION EYESHADOW


Van die oogschaduwkleuren die je met liefde toevoegt aan een verzameling. Toen ik the precious copper collection eyeshadow palette zag van Catrice (zo wat een naam, haha) vond ik dit er echt een kandidaat voor. Ik was dan ook super benieuwd, want ik hoorde er wisselende verhalen over! Benieuwd hoe het palette mij bevalt? Lees dan snel verder!

Wat natuurlijk als eerste opvalt is de verpakking. Deze is simpel, maar wel heel strak vormgegeven, waardoor de verpakking wel een stuk interessanter wordt. De letters zijn ook nog eens koperkleurig! Een erg leuk detail met oog op de benaming van het palette en de koperkleurige oogschaduw. Zoals je misschien al kunt zien was ik al heel erg benieuwd naar één van de kleuren, haha en ik kon mij dan ook echt niet inhouden. Wat ook erg leuk is aan dit palette zijn de kleuren die je als een highlighter in jouw oogschaduwlook kunt gebruiken en de donkere kleur waarin 'sculpt' staat, wat het al wat verraadt: je kunt het gebruiken om extra diepte te creëren door het aan te brengen in de arcadeboog. Ik ben dan ook erg benieuwd of dit wat extra's geeft! 
Over de kleuren hoef ik verder niet meer te laten merken hoe enthousiast ik ben: deze kleuren staan altijd wel standaard op de wish-list! Normaal zijn naar mijn mening matte kleuren een must op een palette, maar bij deze is dat echt een uitzondering!De pigmentatie ziet er dan ook goed uit! En over de koperkleuren ben ik dan ook het meest enthousiast. De 'hightlighter' en de oogschaduw voor de arcadeboog geven ook meteen door de pigmentatie hun functie goed aan. Maar wanneer ik dit ga gebruiken om een ooglook te creëren gebeurt toch waar ik een beetje bang voor was: hij kruimelt als de malle. Onder mijn oog is het meer een glitterfeest dan dat het op mijn ooglid is. Na vele pogingen om het wat weg te halen ga ik met volle moed verder, maar wanneer ik diepte in de look wil krijgen merk ik dat de kleuren niet echt makkelijk blenden. De ene kleur vervaagt heel erg als ik de andere probeer aan te brengen, wat als resultaat een grote paarse vlek geeft. Zo jammer! Na wat geklungel is het dan toch gelukt om een 'redelijk nette' ooglook te creëren en ben ik benieuwd hoe lang het blijft zitten. Aan het einde van de dag is er gelukkig nog wel een koperen-kleur te onderscheiden uit mijn ooglook! Dat is dan wel echt weer een pluspuntje. Daarnaast is de glans die het geeft heel mooi en maakt het net een tikkeltje meer af. Eigenlijk had ik voor dit palette dus heel hoge verwachtingen, maar toch is dit wat tegengevallen. De kleuren zijn echt prachtig en de oogschaduw blijft voor zijn doen best goed zitten en de glans is een pareltje, maar helaas is de pigmentatie op het ooglid een stuk minder, kruimelt hij heel erg en kunnen de kleuren niet goed geblend worden. Gelukkig heb ik daar wel een oplossing voor gevonden! Door een basis van een andere oogschaduw te gebruiken (een bruine, matte) komen de kleuren veel meer naar voren en is het pigment duidelijker. Heb jij een mooie matte oogschaduw die je als basis kunt gebruiken? Dan raad ik je dit palette wel aan, want dan is het prachtig! Maar de kwaliteit is toch minder dan in eerste instantie verwacht...
Je kunt the precious copper collection eyeshadow palette van Catrice aanschaffen voor €4,99.


Kende jij dit palette al? Wat waren jouw ervaringen met deze koperkleuren? Laat mij het weten, ik ben super benieuwd!


With Love,

Dineke

8 opmerkingen :

 1. Jammer dat het een beetje tegenvalt! Zoveel fall-out is natuurlijk niet wat we willen. Ik vind de ooglook wel heel erg mooi! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm jammer! Ik vind de palette van Catrice het toch vaak "net niet".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het palette toch tegenvalt. Ik vond de kleuren er namelijk ook heel tof uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb twee paletten van Catrice, die mij redelijk bevallen. Vind de kleuren uit dit palette mooi maar jammer dat hij op bepaalde punten tegenvalt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah de kleurtjes lijken me prachtig. Jammer dat het wat tegenvalt, maar het ziet er wel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Strakke verpakking inderdaad! Mooie kleuren, jammer van de pigmentatie maar goede oplossing heb je bedacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammer dat het zo kruimelt, vind het er wel mooi uitzien verder! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah wat jammer zeg, dat het zo tegen valt.. Ik vind het wel een super mooi palette met prachtige kleurtjes.. Zonde!!

  BeantwoordenVerwijderen