zaterdag 11 februari 2017

HOW TO | PERFECT DE DAG BEGINNEN


Oké, perfectie bestaat eigenlijk niet, maar dit komt er wel aardig in de buurt. Benieuwd hoe?


Bijna elke ochtend is het wel een ramp om op te staan. Uit bed komen gaat dus al lastig, laat staan om je dus nu echt goed voor te bereiden op de dag. Vaak ga je gehaast de dag tegemoet. Elke ochtend heb ik dit zelf ook, haha! Dus dit artikel is voor mijzelf een leerproces. Maar hoe kun je de dag goed (en bijna perfect) beginnen? Wel met deze dingen!

Kies een fijn geluid |
Om eerst wakker te worden heb je natuurlijk die geliefde wekker nodig. Maar heb je liever dat je wakker schrikt of rustig wakker wordt met een fijne tune? Kies daarom een rustig en zacht muziekje uit op jouw smart phone, waardoor je met een glimlach wakker wordt. Kies dus niet voor een geluid wat je wakker laat schrikken of waarbij je geen fijn gevoel hebt. Een lief muziekje geeft meteen een stuk meer rust. Na een tijdje helemaal zat van die wekker? Kies dan een andere!

Goede voorbereiding is de helft van het werk |
Of je het nou gelooft of niet: het is echt zo! Leg de avond van te voren jouw outfit alvast klaar, zodat je niet in de ochtend aan het stressen bent. 

Gezond en lekker! |
In de ochtend kom ik vaak niet toe aan een lekker ontbijt, terwijl dit juist een van de belangrijkste momenten is om te eten! Plan hier dus ook lekker de tijd voor en desnoods ga je hiervoor iets eerder uit bed. Wat ook een idee is: maak het de avond van te voren alvast klaar. Scheelt weer een hoop werk! Vergeet daarnaast een glas water niet.

Maak een planning |
Wat wil je deze dag allemaal gaan doen? Het kan helpen om dit allemaal op een rijtje te zetten en om hier een planning van te maken! Het fijnste is het om dat de avond van te voren te doen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Koffie |
Dit hoef ik vast verder niet toe te lichten, haha!

Douche de avond van te voren |
Het kan heel veel tijd schelen om de avond van te voren een lekkere douche te nemen. Zo ga je lekker fris jouw bed in en kun je de volgende dag rustig beginnen!

Geen social media |
Oh, ik weet het: dit is zo lastig! Ik ben geneigd om de dag hier altijd mee te beginnen. Even Instagram checken en kijken wat er allemaal op Facebook gebeurd. Maar het is een stuk beter om hier nièt mee te beginnen!

Muziek |
Ik begin elke ochtend met muziek. Op Spotify heb je zo heel fijne voor de ochtend. Let er wel op dat muziek jouw stemming kan veranderen: kies dus lekker iets luchtigs.

Begin de dag met een lach |
Zo cliché, maar echt een goede! Hierdoor ga je meteen een stuk beter in je vel zitten. Daarnaast is het goed om uit te kijken naar leuke dingen van de dag of week, hierdoor ga jij je ook een stuk beter beginnen. Bedenk daarnaast dat uit je bed gaan geen straf is, maar een begin van een mooie dag vol uitdagingen!


Wat zou jij aan je routine willen veranderen om de perfecte ochtend te creëren? 

With Love,

Dineke 
11 opmerkingen :

 1. Ik zou heel graag iedere ochtend willen beginnen met een half uurtje lezen.. Nu ik ben verhuisd heb ik ook veel meer tijd, maar toch doe ik het niet :/ je kent het wel hahah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super fijne tips weer, zeker van die wekker is echt een goede tip. Alleen in de praktijk wat minder, als ik een leuk fijn deuntje opzet val ik zo weer in slaap!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handige tips!
  Een fijn geluid kiezen is misschien ook nog wel is een goed idee. Even een keertje veranderen haha!
  Douchen de avond van te voren doe ik ook altijd🙂

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een fijne tips! Ik wordt ook graag wakker met een rustig geluid, ik had eerst een wekker met vogel geluiden, deze app is er helaas niet meer dus heb ik er nu één met natuur/meditatie geluiden, heerlijk om mee wakker te worden! Ik zou graag wat meer tijd willen nemen voor het ontbijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne tips! Ik douche ook altijd de avond van tevoren en ik leg dan ook meteen al de outfit voor de volgende morgen klaar. Scheelt inderdaad heel veel tijd! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goede tips. Helaas gebeurd het niet hier. Mom Life stress alles haha...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne tips! Ik heb echt koffie nodig in de ochtend!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik douche inderdaad altijd in de avond, zou niks voor mij zijn om dat er ook nog bij te doen in de ochtend. Over het algemeen ben ik al super langzaam met mijn make-up enzo, hahahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hele leuke tips! In de avond douchen werkt voor mij echt zo goed heb daar in de ochtend echt geen tijd voor haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn artikel! Ik ga zeker een aantal tips onthouden (en hopelijk toepassen) haha.

  BeantwoordenVerwijderen