donderdag 23 februari 2017

HOW TO | OVERZICHT BEWAREN


Deadlines die eraan zitten te komen, kleine taken die nog af moeten, afspraken die je bij langs moet, kort samengevat: een grote to-do lijst. Maar hoe houd jij ondanks al die taken jouw hoofd boven water? Hier een paar tips!

In een papieren agenda werk ik het fijnst en het maken van lijstjes wordt zo langzamerhand een dagelijkse bezigheid. Herkenbaar? Haha! Soms is het overzicht bewaren nog best wel lastig. Nu het avond is, en ik dit typ, merk ik ook bij mijzelf dat er een lichte stress opkomt: heb ik alles wel goed op een rijtje? Kan ik niet nog meer doen op een dag? Is er echt niet iets wat ik vergeten ben? Kortom: niet heel relaxt en gezond om hier zo de dag mee te eindigen. 
Zelf ben ik de laatste tijd er steeds meer achtergekomen wat bij mijzelf werkt om de dingen weer fijn op een rijtje te krijgen en met liefde deel ik deze handige trucjes met jullie!

Ten eerste: doe alsjeblieft die markeerstiften weg. Voor samenvattingen en het verdere leren kunnen ze heerlijk werken, maar in jouw agenda is het echt een no go. Vaak begint de week er juist onoverzichtelijker van te worden, dan dat het dingen opheldert. Wat veel beter werkt zijn gekleurde pennen of fineliners. Door even een krabbeltje onder jouw belangrijke afspraken te zetten of een streep onder belangrijke deadlines komt het een stuk 
vriendelijker over dan een dikke massieve streep die de stress doet opkomen. Oh, en niet vergeten om ook de leuke afspraken een vrolijk kleurtje te geven! Het is ook zeker iets om naar uit te kijken. Zo zijn de leuke dagen en festivals ook zeker het versieren waard. Ik houd er altijd van om dan die bladzijde net wat meer op te pimpen. Je kunt daarnaast voor jezelf vaststellen dat het je niet op die dag lukt om taken te maken of andere afspraken te maken (wat natuurlijk best logisch is, haha), maar zo houd je weer een stukje overzicht!

Daarnaast valt deze dag in de Meivakantie! Bij vakanties en stageweken is het super leuk en handig om een washi tape te gebruiken! Zo zie je meteen dat het geen reguliere week is en het net wat specialer of leuker is. Het maken van lijstjes, zoals ik al benoemde, gaat zo langzamerhand wel op een hobby te lijken. Ik vind het zo geruststellend om mijn dagen te plannen en om daarna te zien dat mijn taken steeds kleiner worden! Ik heb hier speciaal een schrift voor aangeschaft van de Hema, zo heb ik alles meteen bij elkaar! Wat je ook kunt doen is de tijden opschrijven van elke taak: hoe lang denk jij hiermee bezig te zijn? Vergeet niet de belangrijkste taken bovenaan te zetten!Oh en het afstrepen: niet vergeten, want dat is het fijnste gevoel! Als laatste kan het helpen om elke week doelen op te stellen: wat wil ik aan het eind van deze week afgestreept kunnen hebben? Welke taken wil je af hebben en waarmee wil jij alvast vooruit werken? Hiervoor kun je ook weer een schrift of boekje gebruiken om deze doelen op te schrijven! Zo heb je alles op een rijtje en weet je zeker dat je niks vergeet!

Overzicht in jouw agenda, lijstjes in één schrift en doelen opstellen voor de week kunnen dus al meer overzicht geven en hierdoor kun je ook deze overzicht meer bewaren! Hoe zorg jij ervoor dat je het overzicht bewaart?


With Love,

Dineke

22 opmerkingen :

 1. Wat een goed idee om met kleurtjes te werken en washi tape, mijn agenda is een grote chaos dus dit is wel een leuke oplossing!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat fijn om te horen! Laat me vooral weten of het gelukt is :) x

   Verwijderen
 2. Wat heb jij je agenda leuk versierd zeg! Ik gebruik zelf ook het liefst een papieren agenda. Ik heb nu echt zin om mijn agenda te gaan opleuken met washi tape hihi. Handige tips! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, zeker doen! Het maakt het zoveel leuker :) Dank je wel! x

   Verwijderen
 3. Ik hou ook echt van een agenda en een notitieboekje, hier regel ik alles mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben ook zo gek op lijstjes, agenda's en notitieboekjes, liefst alles gewoon lekker ouderwets op papier! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, super herkenbaar! Heerlijk om daarmee te werken! x

   Verwijderen
 5. Ik werk met aparte ToDo-lijstjes. Die liggen dan naast mijn laptop, maar eigenlijk is dat ook nogal onoverzichtelijk. Ik moet mij dringend eens een deftig exemplaar aanschaffen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handige tips! Ik heb een planner van de Hema, hiermee probeer ik overzicht te houden. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hé, wat grappig! Die heb ik ook een tijdje gebruikt! X

   Verwijderen
 7. Wat een fijne tips!
  Handig dat je ook echt tijden in je agenda erbij zet, dat vind ik ook echt overzichtelijk!
  Toch moet ik dat ook eens meer gaan doen, dat geeft vast wat meer rust in mn hoofd!

  Liefs, nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, wat fijn om dit te horen! Laat me vooral weten of het geholpen heeft! X

   Verwijderen
 8. Vind dit heerlijk om te zien! En wat heb je een mooi handschrift hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb dat ook een tijdje gedaan. Mijn agenda versieren met washitape, highlighters, stickers etc etc. Maar ik ben er op een gegeven moment mee gestopt, waarom? Geen idee. Moet het maar weer eens gaan doen, maakt het allemaal inderdaad veel leuker & overzichtelijker! Leuk artikel, meis! Liefs, Chantal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dat maakt het plannen ook zoveel leuker! Dank je wel! X

   Verwijderen
 10. Fijne tips meis. Ik gebruik zelf ook een to-do lijst boekje waarin ik alles opschrijf wat ik moet doen. Heel fijn vind ik dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een fijne tips! Ik heb dezelfde agenda, maar mijne ziet er toch een stuk minder geordend en overzichtelijk uit haha.

  BeantwoordenVerwijderen