vrijdag 20 januari 2017

ZO KOM JE DE WINTER DOOR! | ERICA KRUIDERIJEN


Als je denkt dat eind december de echte winter eindigt in Nederland, dan heb je het goed mis! Het is soms best lastig om jezelf daarom ook goed voor te bereiden op de winter. Het weer kan zo omslaan. Maar met de producten van Erica kom jij de winter door! Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Voor Erica is al heel lang de leidraad 'Gezondheid en kracht komen direct uit de natuur' geweest. En dat merk je! De gezondheidsproducten zijn namelijk milieu- en diervriendelijk. Toen mij dus gevraagd werd of ik de producten wilde testen kon ik daar geen nee tegen zeggen!
Ik mocht vijf producten ontvangen: een body butter met de geur vanille, Calendula nachtcreme, een massage olie met arnica, groen klei masker en als laatste een zilver deo (de linkjes zullen bij de beschrijving van het product staan). 


Body butter - vanilleAls eerste de Body Butter! Erica zegt hier het volgende over: "De combinatie van natuurlijke huidoliën, heilzame extracten en vanille zorgen ervoor dat de huid haar glans en elasticiteit doet herwinnen. De zachte geur van vanille heeft een rustgevende werking en laat de huid ontspannen. "
Dit product klinkt dus al heel veelbelovend! Toen ik de verpakking opende kwam ook als eerste de geur meteen op mij af. Ken jij van die yoghurt-emmers van de Lidl? Die van stracciatella en van de vanille? In ieder geval kreeg ik ineens een heel lekkere trek naar dat laatste, haha! De geur is dus al overheerlijk en ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook is dit in korte tijd al snel een favoriet van mij geworden. Na het douchen vind ik het heerlijk om hem te gebruiken tegen de droge huid (hoera voor veel te warme douches) en het verwent de huid ook nog eens extra! Het trekt snel in en je huid wordt er lekker zacht van, echt een aanrader! Voor €8,95 vind ik dit dan ook een koopje. 


Culendula nachtcreme


Ik moet eerlijk zijn: dit is de eerste crème die ik tijdens het slapengaan op durf te doen. De geur is namelijk best neutraal en warm, waardoor ik 's nachts niet wakker lig van een overwelmende geur. Deze nachtcrème trekt lekker snel in -wat je ook gewoon voelt gebeuren, zo'n goed gevoel als je merkt dat het intrekt- en hierna voelt je huid lekker zacht en flexibel aan. 's Nachts doet het dus gewoon lekker verder z'n werk. Ook ideaal voor de winter na die barre fietstochten in de kou! De crème is trouwens zelf niet te hard of te zacht, dus aanbrengen is ook een makkie. Deze crème kun jij al voor €6,95 aanschaffen.
Massage olie met arnica


'Voor algehele huidverzorging, soepele en vermoeide spieren en bevordert de doorbloeding.'
Ik moet zeggen dat ik naar de massage olie wel erg nieuwsgierig was. Zelf gebruik ik niet vaak, eigenlijk nooit, een massage olie. Toen ik las dat het ook de doorbloeding stimuleert en om de spieren soepel te houden wilde ik de poging toch wel eens wagen. Vaak heb ik namelijk na een lange zit achter de computer last van mijn spieren bij mijn schouder. Het leek mij daarom ideaal om het hiermee te testen! 
De olie is gewoon olie en daar is niks bijzonders aan. Het is in principe wel fijn om het idee te hebben dat je jouw spieren goed verzorgd en de olie trekt lekker goed in. Ik merkte alleen na een paar keer gebruik niet drastisch een verschil, maar wellicht moet ik daarvoor het product wat langer gebruikt hebben. Van de geur ben ik helaas niet zo'n fan, deze komt heel muffig over. Deze massageolie kun je aanschaffen voor €8,95.
Groene Klei Masker


'Het kleimasker is zuiverend en werkt tevens verzorgend bij een onrustige huid.' En ik moet zeggen dat dit wel eens hartstikke waar kan wezen! De laatste tijd ben ik steeds meer van de maskers en vind ik het fijn om er één à twee keer per week eentje aan te brengen. Meestal is dit een peel-off mask, omdat het voor mijn gevoel mijn huid beter zuivert. Alleen daar heeft dit masker dan weer verandering in gebracht en dat meen ik oprecht! 
Dit masker breng je vijftien tot twintig minuten aan en daarna haal je het er met lauw water af. Hierna voelt mijn huid weer heerlijk zacht aan en ik overdrijf niet als ik zeg dat na meerdere malen het gebruikt te hebben mijn huid rustiger werd, heerlijk! Dit masker kun je aanschaffen voor €5,95. Voor 100 ml vind ik dit echt een heel lieve prijs!
Zilver Deo


'Met een fruitige aangename geur en fris gevoel. Zuiver zilver werkt natuurlijk tegen bacteriën. De deodorant gaat het ontstaan van transpiratiegeur tegen zonder de poriën af te sluiten.'
De geur is super fris, ik heb volgens mij nog nooit een deodorant geroken die zo fris was! Ik ben zelf alleen iemand die soms wel eens snel kan transpireren, dus ik heb een heel goede deodorant nodig. Daarom gaf deze deodorant helaas niet het gewenste effect voor mijzelf. Ik rook toch naar weer wat uurtjes wat minder fris en ik houd er zelf niet zo van om steeds deodorant op te blijven smeren of spuiten, haha! Voor de geur kan ik deze zeker wel aanbevelen, want hij is heerlijk fris! En het is een fijn gevoel wanneer je weet dat de poriën niet worden afgesloten. De spray-variant kun je aanschaffen voor €6,95.Conclusie - Al met al zijn deze producten dus ideaal om de winter mee door te komen! De body butter, nachtcrème en het groene klei masker zijn echt wel mijn favoriet en wie weet schaf ik wel nieuwe aan wanneer deze op zijn. Ik weet zeker dat ik dit de komende maanden (vooral met die vorst, brr) goed kan gebruiken. Volgens mij kan ik mijn droge huid vaarwel zeggen!


Wat zijn jouw favoriete producten om de winter mee door te komen?


With Love,

Dineke

13 opmerkingen :

 1. Hmmm ik vind je verhaal van de vanille yoghurt wel heel grappig, haha. Herkenbaar ook. De body butter lijkt me daardoor heel lekker ;-) De olie en deo zouden iets minder mijn ding zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne producten he? Vooral de bodybutter gebruik ik veel, heel fijn nu tijdens deze koude maanden. Leuke review! Liefs, Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die body butter klinkt wel erg goed! Leuke foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super grappig dat jij die olie niet fijn vind, ik zweer namelijk bij die olie! Vroeger masseerde mijn moeder me er altijd al mee en als ik nu last van mijn benen heb doe ik het zelf even. Lekker even stevig wrijven en mijn benen zijn weer veel ontspannener en lekker warm door de olie. Zo zie je maar, iedereen zijn voorkeuren zijn weer compleet anders ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke producten om jezelf mee te verwennen inderdaad! Mooie foto's ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet mezelf ook wat beter insmeren in de winter want ik krijg echt zoooo'n droge huid, lippen. haren. En die vanille bodybutter ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat lijken me echt fijne producten! Oké, je was over de massageolie misschien wat minder positief, maar het is altijd leuk om uit te proberen, toch :) En mag ik even zeggen dat je foto's supermooi zijn? Wauw!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat kleimasker is geweldig he! Die bodybutter vind ik echt heerlijk klinken. Een muffige massageolie lijkt me alleen niet zo fijn! O ja, leuk dat je geen bruisballen hebt gekregen ;) Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heerlijk een vanille geur!
  Mij lijkt het masker heel fijn, ben altijd zo gek op maskertjes!
  Wel jammer dat ondanks de frisse geur van de deoderant het niet het gewenste effect geeft!
  Fijn artikel! :)

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb ook een pakketje gekregen, heerlijke winterproducten! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh, met vanille geur lijkt me erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuk merk, zou ik ook wel eens willen proberen. Wat een leuke foto's heb je gemaakt met die glitters. *Geluksmomentjes*

  BeantwoordenVerwijderen