vrijdag 13 januari 2017

HOW TO | EEN FIJNE AVOND ALLEEN INPLANNEN

Een avondje alleen, soms kan dit juist hartstikke prettig zijn! Alleen is dat het ook nog wel wanneer je de hele avond achter de TV hangt? Het is begrijpelijk dat je juist dan een leuk avondje voor jezelf wilt inplannen. Goed ook voor die persoonlijke doelen: een fijne manier om wat meer me-time te hebben! Benieuwd hoe jij een fijne avond voor jezelf kunt inplannen? Lees dan snel verder!

Ten eerste is het fijn om te beseffen dat dit even een stukje me-time is en je nu echt de hele dag mag afsluiten. Ik ben een ster in piekeren, maar het is fijn om een dag even helemaal af te sluiten en te beseffen dat er morgen weer een nieuwe dag is. Sluit dus dat ene project af, stop met leren of waar je dan ook mee bezig bent en focus je lekker op jezelf! Het is dan ook een idee om gewoon social media even te laten voor wat het is! Hierdoor zul je ook een stuk rust ervaren. Zelf zou ik dit een stuk vaker moeten doen. 

Op een avond -lees: vroege avond- is het fijn om weer een sport op te pakken. Hierdoor kun je even met een andere mindset bezig zijn en word je weggetrokken van de dagelijkse bezigheden. Tip: Doe het niet drie uur voordat je gaat slapen! Door sporten maak je namelijk nieuwe energie aan en dat maakt de nachtrust toch wat minder aangenaam...
  Ten tweede kun je die avond heel goed bezig gaan met jouw nieuwe hobby's. Heb je er nog geen gevonden? Geen probleem! Gebruik deze tijd om een nieuwe hobby te vinden. Ook leer je hierdoor jezelf weer een stukje beter kennen, altijd handig voor de toekomst.
  Een bad is iets wat ook zeker niet kan missen bij een fijne avond! Pak dat tijdschrift er eens bij waar je nog geen tijd voor hebt gehad en oh, als je het echt to the top wilt aanpakken: kaarsjes! Voordat je hiervan kan genieten is een fijne maaltijd ook altijd goed. Zoek eens een keer een nieuwe maaltijd op en experimenteer! Wellicht dat Healthy Food Love jou kan helpen!

Je kunt er ook voor kiezen om op een avond als deze juist wat meer diepte in te gaan. Probeer eens alles bij jouw bureau wat meer te organiseren. Op wat voor een werkplek voel jij je het fijnste en hoe zou jij het snelst werk kunnen afkrijgen? Het is dan wel de valkuil om te denken aan dat to-do lijstje wat daar vlakbij ligt, maar doe dat absoluut niet! Wanneer jij klaar bent met het organiseren van jouw ruimte ga je waarschijnlijk met een tevreden gevoel naar bed!
  Hoe leuk is het trouwens om kaartjes te krijgen en hoe leuk is het om deze te sturen?! Daarom is het ook fijn om hier een avondje mee bezig te zijn: share the love! Maar uit de deur gaan is natuurlijk ook niet verkeerd. Wat dacht je van die tentoonstelling in de buurt of dat nieuwe koffietentje? Tijd om eens op ontdekking te gaan!

En wat dacht je van een creatief avondje? Er zijn genoeg leuke, kleine DIY-projectjes te vinden. Daarnaast is het fijn om een DIY op één avond af te krijgen, veel minder stressvol! Ook leuk naast een DIY is om iets te repareren in huis of juist het huis op te vrolijken! Vaak zijn dit dingen die wij wel wensen te doen, maar waar wij in de snelheid van de dag niet bij stilstaan. 

Een avondje alleen hoeft dus niet alleen te bestaan uit een TV en uit de gezelschap van een zakje chips (bye, bye goede doelen van dit jaar). Je kunt zo veel meer uit een avond halen en stiekem is het allemaal extra me-time! Wat doe jij graag op een rustige avond? Ga jij er op uit of blijf je liever toch thuis?With Love,

Dineke


Psst: het is echt niet verkeerd om een keer per week zo'n avondje te hebben, wees eens lief voor jezelf!
Image: Pexels

14 opmerkingen :

 1. Weer zo'n fijn artikeltje, van jou krijg ik helemaal zin ik dit soort dingen. Me-time kan mij ook helpen om tot rust te komen, ontzettend fijn vind ik dat! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, whoeee! Ja, echt heerlijk is dat. Af en toe is dat ook gewoon echt nodig! x

   Verwijderen
 2. Een bad nemen vind ik echt heerlijk! Dan kom ik echt tot rust, boekje erbij en een muziekje op. Zeker geen telefoon in de buurt, want die leid me alleen maar af, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn artikel! Ik vind zelf ook altijd lekker DIY'en leuk en een lange douche met lush of blogjes schrijven vind ik ook heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel! Ik ben echt al een tijd niet meer in bad geweest, omdat ik er de tijd niet voor had. Maar daar gaat vanavond verandering in komen! Thanks voor de tip, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Me time vind ik heerlijk! Maskertje YouTube en in bad!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel! :) Ik heb eigenlijk meer dat ik 's avonds t meest productief ben dus dan van aaaalles ga doen, kan juist wat vaker een avondje niks (tv) goed gebruiken haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, heb ik vandaag toevallig ook! Nu word ik pas echt productief, maar afwisseling is ook wel eens fijn! :)

   Verwijderen
 7. Ik ben gek op me time. Een bad nemen is daar zeker eentje van :)

  BeantwoordenVerwijderen