woensdag 11 januari 2017

DOELEN DIE EIGENLIJK IEDEREEN ZOU MOETEN HEBBEN DIT JAAR


Doelen stellen. De meesten hebben waarschijnlijk al doelen gesteld voor dit jaar. Je kijkt hoe je ze wilt bereiken en denkt ook aan de dingen waarvan je allang gedroomd hebt. Deze doelen zijn ook weer bij een ieder anders, maar toch zijn er een paar doelen die iedereen zou moeten hebben. Complimenteren |
Hoelang is het geleden dat jij iemand een compliment hebt gegeven of hebt ontvangen? Eén dag, twee, drie of één week? Een mooi doel is om per dag één iemand een compliment te geven. Hierdoor ga je zelf ook veel positiever in het leven staan. Oh en geven is zo veel leuker dan nemen!

Gezonde Me-Time |
Sporten maakt gelukkig en gezonder! Alle reden dus om een sport te gaan beoefenen waar jij gelukkig van wordt. En zie het als een beetje extra me-time!

Wees lief voor jezelf |
We vergeten zo vaak om écht naar onszelf te luisteren. Tijd om daar dit jaar verandering in te brengen. Wees tevreden met jezelf en ben blij met wat je behaald. Lukt het een keertje niet? Geeft niks! Morgen is er weer een dag (iets wat ik zelf ook nog moet leren). 

Nooit uitgeleerd! |
Leer jezelf dit jaar iets wat je eigenlijk wel wilde leren, maar nooit tijd of moed voor had! Zo blijf je jezelf uitdagen en dat is nooit verkeerd!

Koop verjaardagskaartjes, succeskaartjes en kaarten waar je vrolijk van wordt |
Het is namelijk veel leuker om iemand een kaartje te sturen dan om hem/haar te berichten via de sociale media. 

Eet lekker en gezond! |
Probeer dit jaar eens nieuwe en gezonde recepten uit. Het is namelijk zo veel fijner om gezond te eten, hierdoor gaat je energie ook een stuk omhoog. Ik merk namelijk ook wel eens aan mijzelf wanneer ik minder gezond eet ik echt in een dipje kom. Af en toe jezelf trakteren is natuurlijk helemaal geen straf!

Once-a-week treat |
Elke week behaal je wel weer een doel of heb je weer een kleine overwinning. Daarom is het helemaal niet erg, en juist goed, om af en toe iets leuks voor jezelf te kopen. Denk aan een leuk tijdschrift of stationary waar je vrolijk van wordt. 

Bewust jezelf kleden |
Verwen jezelf extra om er extra op te letten wat je eigenlijk draagt. Hierdoor word je jezelf bewuster van jouw eigen stijl. Ook is het fijn om te weten waar jouw kleding eigenlijk vandaan komt en welke kwaliteit het werkelijk heeft. Jezelf trakteren op dat éne kledingstuk wat je al lang wilde en echt een statement item is heeft veel meer waarde dan die vijfde zwarte blazer. 

Lees dat boek die al een poos op je lijstje staat |
Nooit genoeg me-time! Hoef ik verder niet uit te leggen, toch?

Explore the world |
Het is nooit verkeerd om meer te weten over de wereld! Wil jij al de redenen weten waarom? Lees dan vooral dit artikel even!

Doe waar je gelukkig van wordt! |
Beoefen een vak waar je van houdt, hier word je zoveel gelukkiger van! Daarnaast is het fijn om een hobby te zoeken wat bij jou past. 


De meeste doelen hebben dus met jezelf te maken. De laatste tijd vergeten wij namelijk nog wel eens om aan onszelf te denken, terwijl wat liefde voor jezelf nooit verkeerd is! Ook een idee om dit jaar te doen: doe iets leuks/liefs voor iemand die de laatste tijd echt heeft klaargestaan voor jou!Wat zijn jouw doelen voor dit jaar?


With Love,

Dineke
18 opmerkingen :

 1. Wat een leuk lijstje! Ik ga proberen de komende weken elke dag iemand een compliment te geven!
  Dat kan zo belangrijk zijn vind ik!

  Liefs, Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, echt he! En je wordt er zelf ook heerlijk vrolijk van als je ziet hoe de ander reageert :)

   Verwijderen
 2. Hele mooie doelen! <3
  XxX
  www.wendyvansoest.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik doe nooit aan goede voornemens of doelen eigenlijk, maar dit zijn wel mooies!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat fijn om te horen! :) Aan voornemens doe ik ook nooit, maar doelen wel! Dat klinkt toch echt als iets wat je gaat doen.

   Verwijderen
 4. Mooie doelen! Ik wil wel meer gaan sporten, maar ik heb er nauwelijks tijd voor. Ik zit nu in de vijfde van havo en moet allemaal dingen inleveren en leren voor toetsen. Oh ja, en ik durf niet echt alleen naar de sportschool... hihi. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, wat leuk! Ik zeg gewoon doen :) Ik doe zelf aan pilates van Blogilates, misschien dat je het kent. Ik vind het in ieder geval fijn om dat een halfuurtje om de dag te doen (lekker thuis). Die sportschool is voor mij ook nog een drempel te hoog, haha! x

   Verwijderen
 5. Superleuke doelen Dineke! Ik sta er helemaal achter, ook om goed voor jezelf te zorgen. Heel belangrijk is dat! Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kaartjes blijf ik ook geweldig vinden! Vind ik echt een klein geluksmomentje als je zoiets krijgt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, helemaal mee eens! Gewoon een heerlijk klein cadeau :)

   Verwijderen
 7. Dit zijn zeker doelen die iedereen zou moeten hebben. Goed om even bij stil te zijn. Want eigenlijk zijn ze enorm belangrijk, maar toch zijn het weer van die dingen die je wat sneller vergeet ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies! Ze zijn zo vanzelfsprekend dat ze op een gegeven moment niet meer opvallen!

   Verwijderen
 8. Wat een prachtige doelen heb je opgenoemd zeg, je hebt er trouwens een nieuwe volger bij via bloglovin, veel succes met alles! liefs X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief <3 Dank je wel, dat gaat zeker goed komen! x

   Verwijderen
 9. Allemaal puntjes die je idd eigenlijk altijd zou moeten doen, goede voornemens of niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie doelen! Die wenskaartjes sturen vind ik een heel leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen