vrijdag 9 december 2016

TEVREDEN ZIJN MET JEZELF | VIJF TIPS


Tevreden zijn met jezelf. Ben jij tevreden met jezelf? Ben je blij met iedere stap die je zet en met elk doel die je behaald? Accepteer jij jezelf zoals je bent? Af en toe is dit moeilijker dan je denkt. Hoe wordt je nu echt tevreden met jezelf en kijk je met een glimlach naar jezelf? Vijf tips om hier beter in te worden!


Zorg goed voor jezelf


Een van de belangrijkste dingen is dat je goed voor jezelf zorgt. Vooral nu ook in de winter! Neem eens vaker een lekkere douche of bad en gebruik daarbij de lekkerste geurtjes. Wie kent dit gezegde niet: "Een gezonde geest woont in een gezond lichaam." Daarom is het heerlijk om ervoor te zorgen dat je ook lekker in je vel zit. Eet lekker gezond (oké, chocolademelk inbegrepen). Dit is natuurlijk wel een uitdaging voor deze tijd van het jaar, haha! Maar je zult merken dat dit een positief effect heeft. 

Je bent goed zoals je bent


Ik ben echt zo'n streber. Ik wil alles perfect hebben en anders is het niet goed. Ik wil dat ene verslag of artikel nog wel tien keer doornemen om te bepalen of ik mijn standpunt echt heb doen overkomen of om te zien dat er geen spellingfouten inzitten. Ik weet nooit precies helemaal wat ik wil, want ik wil het meteen goed en perfect doen. Alleen wanneer komt dan die tevredenheid? Wanneer kan ik genieten van het succes? Eigenlijk nooit. Want elke keer wanneer ik iets afrond is er wel weer iets anders wat ik wil veranderen of verbeteren. Als dit ook bij jou een valkuil is, is het belangrijk om te beseffen dat 'perfect' niet bestaat! Wees blij met de dingen die je bereikt en met wie je bent. Perfectie bestaat niet. Accepteer je tekortkomingen en leg de nadruk op de dingen die je wel kunt!

Je kunt zelf beslissen


Wij hebben hier echt het voorrecht dat wij zelf keuzes kunnen maken. Om die keuzes te maken heb je soms het lef nodig om de knoop door te hakken. Maar wij kunnen dus hier wel de keuzes maken. Ben je toch niet helemaal tevreden met jezelf? Verander dan aan jezelf waar je niet tevreden mee bent. Wie weet ben je toch heel anders en minder goed in de studie waarvan je dacht dat dit het was. Gelukkig kun je die keuze dan veranderen en door met waar je wel tevreden van wordt! Maak dus de fijne en juiste keuzes, hierdoor kun je al een stuk tevredener worden over jezelf!

Tevreden zijn met wat je hebt


Blij zijn met wat je hebt. Ben jij blij met wat je hebt? Dit kunnen heel kleine dingen zijn: blij zijn dat de zon schijnt, dat je een lekkere lunch klaargemaakt hebt, een vrije dag... Wanneer je stil staat bij de kleine dingen word je ook een stuk gelukkiger! Hierdoor ga je, net als bij punt één, een stuk lekkerder in je vel zitten. Daarnaast moet je beseffen dat je in het nú leeft. Het kan niet zo zijn dat je er voor kiest om later tevreden te zijn met wie je bent. Het is nu, op dit moment, dat je het besluit. Je kunt niet plannen wanneer je eens gelukkig met jezelf wordt. Elke dag maak je deze keuze weer, vergeet dus niet om elke dag met een glimlach te beginnen en in te zien welke dingen je hebt en bereikt hebt. Hier mag je absoluut tevreden over zijn!

Stoom afblazen


Soms mag dit best wel even: lekker al je frustraties en zorgen in de vrije loop laten gaan. Opkroppen is namelijk niet de juiste oplossing. Wanneer je die frustraties even lekker loslaat gaan ben je daarna weer een stuk opgeluchter. Denk er wel om dat je anderen hiermee niet beledigd, maar wees wel eerlijk. Het af en toe gedachten uiten kan je al een stuk gelukkiger maken. Hierna voel jij je dus een stuk fijner en kun je ook weer met een schone lei beginnen. Wedden dat je daarna een stuk tevredener bent met jezelf? Goede gesprekken helpen!

Wat doe jij om tevreden te zijn over jezelf?

With Love,

Dineke


15 opmerkingen :

 1. Ik kan mij hier alleen maar helemaal bij aansluiten Dineke, mooi gezegd! Tevreden zijn met wat je hebt en wie je bent en achter de keuzes staan die je maakt voor jezelf :) Inspirerend om te lezen! Fijn weekend alvast babe

  Liefs, Merel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wauw, wat fijn om te lezen! Inderdaad, helemaal zo! Ik hoop dat jij ook een fijn weekend hebt!

   Verwijderen
 2. Fijne tips! Ik denk dat ik ze allemaal al wel in gebruik heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super goed artikel. Heel erg goed dat je dit bespreekt en tips geeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig geschreven en ook goed dat je dit deelt! Het is echt belangrijk om blij met jezelf te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, klopt helemaal! Tof dat je het zo fijn vindt!

   Verwijderen
 5. wat een fijn artikel & wat heb je dit mooi gezegd allemaal. heel fijn, thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie tips! Vooral het: Ben ik goed zoals ik ben? Vind ik moeilijk maar probeer het steeds meer te accepteren

  BeantwoordenVerwijderen