woensdag 14 december 2016

REDENEN OM WÉL NAAR DIE LEUKE KERSTMARKT TE GAAN

Afbeelding:  Pexels

Er nog niet helemaal over uit of je wel naar die éne leuke kerstmarkt wilt? Het is te duur, geen tijd of je vraagt je af met wie je heen kunt? En heeft een kerstmarkt trouwens wel een bepaalde waarde? Geen twijfel meer mogelijk, want hier zijn de beste redenen waarom jij wél heen zou moeten!


1| Al die lichtjes 
Dat hoef ik zeker niet verder toe te lichten? Oh en dan ook nog in verschillende soorten en maten! Sterretjes, kerstbomen, witte lichten, rode, gekleurde...

2| Oliebollen! 

Kun jij je niet inhouden om er toch alweer één op te smikkelen (of meer, begrijp ik helemaal!), gegarandeerd dat je een kraampje tegen komt!

3| Kerstbomen

Kerstbomen zijn er genoeg te vinden! Heb jij the one nog niet gevonden? Wees niet getreurd, grote kans dat jij hem bij de kerstmarkt tegenkomt!

4| In de stemming komen

Nog niet helemaal in die kerstsfeer? Wedden dat tien minuten op een kerstmarkt rondslenteren een verschil brengt?

5| Yes! Ontspanning

Heerlijk om weer eens te kunnen ontspannen. Deze ontspanning is natuurlijk nooit verkeerd en bij deze markten kan dit al helemaal!

6| De sfeer
Volgens mij hoeft dit verder helemaal niet toegelicht te worden! Het is altijd veel te gezellig: een en al kerstigheid, lampjes oh en eten!

7| Eten
Eten dus. Allerlei lekkere hapjes en andere versnaperingen. Oliebollen is hier natuurlijk één van, maar wat dacht je van glühwein en warme soep?

8| Buitenland
Een kerstmarkt in het buitenland is helemaal niet zo'n gedoe! Je hebt genoeg treinen en vervoer die op elkaar aansluiten om toch op de bestemming te komen.

9| Winterwonderland
Nog eentje over de kerstmarkt in het buitenland: sneeuw! In Nederland sneeuwt het dan af en toe wel, maar echte sneeuw? Dat is alweer een tijdje geleden. Dus om echt voor het gevoel te gaan is de sneeuw dichter bij dan je denkt!

10| Voor ieder wat wils
Een kerstmarkt is leuk voor iedereen. Of je nu oud of jong bent: er is altijd wel wat te doen!


Afbeelding: Pexels

11| Hoppakee, verandering!
Voor je het weet is de Kerstvakantie alweer voorbij en zit je alweer in de sleur van het dagelijks leven, tijd om daar dus even uit te stappen!

12| Tijd voor jezelf! 
Ook jij mag jezelf dus extra verwennen. Je hoeft niet eens met je vriend, vriendin of familielid heen. Waarom niet eens een keer een heel dagje op jezelf? Op zijn tijd kan dat ook fijn zijn (vooral in deze drukke periode, haha!).

13| De geur

 En dan alleen denkende aan dennenappels en kerstbomen...

14| Cadeaus

Vier jij Kerst altijd met cadeautjes? Net op tijd om de laatste inkopen te halen!

15| Inspiratietijd! 
Voor je eigen huisje is er hier genoeg inspiratie op te doen! Bijvoorbeeld welke kleuren wil je precies gebruiken en welke sfeer wil je over laten komen? Heerlijk om dan over de kerstmarkt de struinen en dan ook meteen je inkopen te doen.

16| Nog meer inkopen
Inkopen doen voor je eigen decoraties dus!

17| Cultuursnuiven
Naar het buitenland om een Kerstmarkt te bezoeken? Waarom dan niet meteen een dagje de omgeving verkennen! Veel te leuk!

Naar welke Kerstmarkt ben jij van plan om te gaan?


With Love,

Dineke


PS: bekijk ook even het artikel van Malou op Blonde Blossom! Zij deelt de leukste 85 ideeën voor in de winter: leuk!
13 opmerkingen :

 1. Ik ga niet denk ik! Heb helaas 3 tentamens vlak voor de kerst, dus dat wordt heel druk :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, dan is het wel heel begrijpelijk natuurlijk. Succes! x

   Verwijderen
 2. Wij zijn naar Keulen geweest, ik vind het leuk om ieder jaar 1 kerstmarkt te bezoeken! Toch vind ik het ieder jaar weer te druk en te duur haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha die drukte is inderdaad wel een nadeel! Maar wat heerlijk om dan naar Keulen te gaan!

   Verwijderen
 3. Je hebt wel gelijk, het is hartstikke leuk! Ik vond die in Maastricht ook hartstikke leuk. Malou x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk kerstmarkten! Ik woon 10 minuten van Dordrecht vandaan en daar is altijd een mega kerstmarkt! Helaas is het altijd zo druk dat je niks ziet. Het liefst zou ik een keer naar Duitsland gaan en daar echt in de sfeer komen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee dan is dat niet zo handig. Duitsland lijkt mij ook heel leuk! Hele dorpen en straten vol, zalig!

   Verwijderen
 5. Ik vind kerstmarkten altijd erg leuk en sfeervol! Genoeg redenen heb je gegeven om te gaan! ;) hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben naar Valkenburg geweest en het is zo gezellig met al die lampjes en de chocolademelk kon natuurlijk niet ontbreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk! Ben vorig jaar naar Antwerpen gegaan, erg gezellig :) volgende week ga ik naar Den Bosch, zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ahh zo leuk! Ik heb nu helemaal zin om naar een kerstmarkt te gaan. Ik hou zo van die sfeer! Een paar jaar terug ben ik naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest, die vond ik heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah vind het zo jammer he dat ik dit jaar niet de tijd/het geld heb gehad om naar een kerstmarkt te gaan. Oh wat baalde ik daarvan. Alle redenen die je hebt opgenoemd zijn terecht hihi

  BeantwoordenVerwijderen