vrijdag 23 december 2016

EEN STAL, KRIBBE EN EEN GROTE STER?


Kerst komt nu echt zo dichtbij! Ik zal er vandaag geen clichés ingooien als: "Verheug je niet te veel, want voor je het weet is het weer voorbij." De voorbereidingen zijn bij de meesten nu ook al in volle gang: cadeautjes inpakken, boodschappen doen, het huis mooi versieren...(ha, hoii, ik in de kerstbal). Maar wat is nou het echte verhaal achter kerst?

Volgens mij wordt het kerstverhaal steeds minder bekend. Ga maar eens de straat op en 50% weet niet waar het echte kerstverhaal omgaat. Dat is echt zonde! 
Met muziek kun je eigenlijk al heel veel vertellen. Heb je een gevoel wat je niet kunt beschrijven of iets wat je iemand wilt vertellen, alleen niet kunt? Muziek biedt vaak de oplossing. Zo ook voor het kerstverhaal! Wie weet ken je het al wel of ga je zelf jaarlijks naar de kerk met kerst. Het leek mij daarom mooi om twee dagen voor kerst eens stil te zijn bij dit bijzondere verhaal!  | Mary, Did you know? - Pentatonix |
Ik denk dat dit toch wel echt mijn favoriete nummer ooit is, het is zo muzikaal in elkaar gezet en voor mijn gevoel klopt echt alles, haha! Misschien kende jij dit nummer al wel, het laat echt het kerstverhaal goed naar voren komen. 


| Just A Girl - Brandon Heath |Dit lied laat zo mooi een andere kant van het verhaal horen, het begint namelijk met iemand die geen ruimte had voor Josef en Maria. Laat je toch weer anders denken over het verhaal!| Little Drummer Boy - for KING & COUNTRY |For KING & COUNTRY maakt muziek met net een andere twist eraan en I love it! (En dan heb ik het nog niet eens over de onwijs mooie zangstemmen die zij hebben.) Verder vertel ik er niks over, gewoon lekker gaan luisteren! | Go, Tell It on the Mountain - David Crowder Band |Net weer even anders, maar heerlijk genieten! Wie weet ken je dit nummer al, maar deze is net weer wat in een ander jasje gestoken. Ik werd in ieder geval heel vrolijk toen ik dit nummer hoorde!| Christmas This Year - Tobymac |Een kerstnummer wat heerlijk vrolijk is, maar ook af en toe subtiel de echte boodschap toevoegt! Kun jij die subtiele hints vinden?| Gloria - Josh Garrels |Jaa, nieuwe muziek ontdekt! Hier word ik altijd zo vrolijk van. Nooit genoeg nieuwe muziek. Dit heeft een iets alternatieve twist en de tekst is zo mooi! Het hele album trouwens, dus ben je nog op zoek naar nieuwe muziek? Haha!

Dit waren al de liedjes die, voor mijn gevoel, het echte kerstverhaal vertellen! Daarnaast houd ik er echt van als de muziek net een andere twist heeft. Benieuwd naar nog meer informatie achter het echte kersverhaal? Samen met Tessa van The DIY Life en Martine van DIY Diva is dit artikel tot stand gekomen! Morgen delen zij beiden een DIY waarbij het kerstverhaal weer naar voren komt. Goed in de gaten houden dus!

Kende jij het werkelijke verhaal van kerst al?


With Love,

Dineke

18 opmerkingen :

 1. Ik ken zeker het verhaal van kerst, super mooi artikel dat je door middel van allerlei verschillende nummers het kerst verhaal bekend maakt. Fijne kerst meis!
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben vorige week door een soort levend kerstverhaal gelopen, ook super leuk! Ik ben zelf niet gelovig dus dat speelt ook mee denk ik, het zakt toch wat eerder weg en lijkt steeds meer alleen om cadeautjes te draaien haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, wat leuk om te doen zeg! Die zijn inderdaad nu ook in volle gang, haha!

   Verwijderen
 3. Mooi artikel! Ik vind het ook zonde dat niet iedereen het verhaal goed kent!
  Fijne kerstdagen meis!🌟

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne Kerst! Bij ons liggen de cadeautjes klaar onder de versierde boom en zijn de boodschappen al in huis gehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb op school wel het verhaal gehoord en wat films gezien maar het is me niet heel erg bijgebleven. Zal deels te maken hebben met het feit dat ik niet gelovig ben en nooit naar de kerk ga.
  Fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi dat je het zo hebt meegekregen :) Fijne feestdagen! x

   Verwijderen
 6. Goed artikel zeg! Je hebt inderdaad gelijk. Kende trouwens heel veel nummers niet, maar Mary did you know is echt een prachtig nummer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lief, dank je wel! Ja, heeerlijk nummer inderdaad!

   Verwijderen
 7. Leuk artikel! Tof gedaan! Zo zie je maar dat muziek (bijna) altijd het antwoord is haha.
  Fijne kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is inderdaad zo dat er vrij weinig mensen het echte verhaal kennen. Die denken het is toch gewoon cadeautjes en lekker veel eten? Het eerste nummer vind ik trouwens erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi om het even te benadrukken rond deze dagen! Geniet ervan xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hee, wat een ontzettend leuk blog over kerst en muziek! Helemaal top. Ik wens je fijne dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt gelijk dat het echte verhaal achter kerst niet meer zo belangrijk gevonden word, of toch bij de meeste mensen. Jammer dat het soms alleen maar om de cadeau's gaat. Ik heb er dit jaar wel aan gedacht :) voor mij is het gezellig samen zijn met familie het belangrijkst.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat fijn dat je dit zo mooi in een artikel verwoord. Ik ken het verhaal zeker en ik ga ook altijd naar de kerk met kerst. Ik ben gek op For king & Country!! Was jij toevallig ook op de EO jongerendag?? :) Daarom vind ik het echt super leuk dat jij hun in dit artikel noemt. Liefs, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen