woensdag 26 oktober 2016

WISHLIST | EIGENSCHAPPEN (+ PRINTABLE)


Elke maand komt er weer een nieuwe wishlist online. Dingen die ik net wel of net niet kan kopen, maar wel super mooi zijn! Alleen deze maand doe ik het eens een keer anders... De laatste tijd ben ik heel erg met mijzelf bezig geweest en dan kom je natuurlijk ook wat voor- en nadelen van jezelf tegen. Hoe pijnlijk het soms ook kan zijn, het is het belangrijkste om al die punten te waarderen en accepteren. Alleen een beetje dromen mag toch wel? Daarom deel ik vandaag met jullie een wishlist aan eigenschappen die ik graag wil of waar ik beter in wil worden! Lees je mee?

Eigenschappen. Er zijn er zo veel te benoemen! Je hebt ze dan ook nog eens in allerlei verschillende varianten en ieder mens gaat weer anders om met die eigenschap (zo zijn er weer verschillende soorten van vrolijkheid te benoemen). Voor jou de uitdaging om ook tijdens dit artikel te bedenken welke eigenschappen jij op jouw wishlist wil neerzetten! 

Ten eerste zou ik af en toe willen dat ik mij niet zo veel druk maak over wat andere mensen denken. Misschien herken je dit van jezelf wel. Ik ben er gelukkig wel wat meer vanaf gekomen door het bloggen en door af en toe dingen te doen waardoor ik uit mijn comfortzone kom. Op dit gebied wil ik dus wat meer zelfvertrouwen! Tuurlijk is dit niet iets wat ik meteen even in de praktijk uitvoer. Dit is echt een proces die best lang gaat duren. 
   Ten tweede zou ik af en toe wat minder stress willen hebben. Ik ben namelijk best wel een pietje precies. Dit heeft natuurlijk ook zo z'n voordelen, maar meestal zit ik in mijn hoofd te malen wat nog af moet en waar ik echt mee aan de slag moet. Zo kan ik in de avond ook niet slapen voordat ik even lekker gelezen heb of naar een serie gekeken heb. Ik moet mij echt even afsluiten van de wereld, zo kom ik weer in die stress-vrije zone! 
   Daarnaast zou ik nog makkelijker op mensen willen afstappen. In principe vind ik dit niet heel lastig, maar in nieuwe groepen moet ik altijd eerste even mijn plekje vinden voordat ik echt op mensen afstap en ik mijn zegje wil doen. Wat ook met dit op mensen afstappen te maken heeft is het luisteren. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen en om te luisteren naar hun problemen en of moeilijkheden. Alleen merk ik de laatste tijd nog wel eens dat dat luisteren mij wat minder goed afgaat dan normaal. Terwijl dit één van de fijnste eigenschappen is die je kunt hebben! Ik wil mij dus echt weer gaan focussen op het luisteren zelf: er niet doorheen praten of bijvoorbeeld niet afdwalen met mijn gedachten. Sanny Verhoeven (van Sanny zoekt geluk) vertelde laatst ook in één van haar video's dat dit iets belangrijks is voor het ontspannen! Volgens haar is het bewust luisteren, dus niet meteen gaan praten, iets wat je rustiger maakt. Niet alleen jij, maar ook jouw gesprekspartner. Zo houdt je ook veel meer rust in het gesprek en wordt het niet een wirwar. 
   Ook wil ik meer hulp van anderen gaan aanvaarden. Ik ben heel erg geneigd om alles zelf te doen. Als iemand mij wil helpen voel ik mij eerder schuldig, dan dat ik er echt gelukkig van word. Ja, anderen helpen! Daar word ik gelukkig van, maar hulp aanvaarden? Dat is voor mij toch een stapje hoger. Ik heb dan heel erg het gevoel dat ik een last ben tot die ander. Terwijl dit best een rare gedachte is, die ander biedt het immers zelf aan. Daarbij mag ik ook best leren dat fouten maken mag. Best raar, tegen de leerlingen uit mijn stageklas zeg ik dit elke dag, maar van mijzelf wil ik het niet aanvaarden. Terwijl het allemaal niet perfect hoeft! Van fouten leer je juist (ja, het praatje heb ik zo voor je klaar... Nu het uitvoeren nog, haha!).Wat ik nog meer wil ontwikkelen is het nee leren zeggen. Hier heb ik ook al eerder over geschreven. Het lukt mij al wel steeds beter om hier mee om te gaan, dus dat is al één klein stapje vooruit, waar ik heel blij mee ben! Waar dit een beetje onder valt is ook het laten horen van mijn mening. Vaak gaat dit goed, maar in nieuwe groepen ben ik hier geen held in. Terwijl het geen kwaad kan om af en toe jouw eigen stem te laten horen. 

Zo! Dit is één lap tekst met eigenschappen die ik wat meer wil ontwikkelen of graag wil hebben. Het zijn niet eigenschappen die je zo even in het winkelwagentje stopt en die binnen drie à vier werkdagen bezorgd worden. Het is een heel proces om die eigenschappen te ontwikkelen. Dit is iets waar je altijd mee bezig blijft. Ik durf met zekerheid te zeggen dat jij ook eigenschappen hebt die jij het liefst hebt en waar jij beter in wilt worden, maar laten we eerst eens positief beginnen. Welke eigenschappen heb jij al en waarom zijn dit jouw lievelings eigenschappen? En welke wil jij daarentegen nog ontwikkelen? Ik daag jou uit om dit onderstaande 'formulier' in te vullen en de komende tijd hieraan te gaan werken! Ik weet zeker dat jij jezelf heel erg kunt gaan verrassen. Download hem hier of klik op de afbeelding om hem te openen.


Welke eigenschappen staan om jouw wishlist?

With Love,

Dineke

8 opmerkingen :

 1. Het is natuurlijk nooit leuk om dit je te beseffen, maar toch fijn en belangrijk om soms eens stil te staan bij je eigenschappen. Handig met zo'n printable! En goed om eerst positief te beginnen :). Mooi vragenlijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, best fijn om er zo even over na te denken!

   Verwijderen
 2. het nee zegggen heb ik ook erg veel moeite mee, je bent toch altijd bang dat anderen je dan minder mogen of dat ze je nooit meer iets vragen. Ik vind het super goed dat je hier even bij stil staat, dat mogen meer mensen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, precies! Dat heb ik dus ook echt 200 %. Fijn dat je het herkent!

   Verwijderen
 3. Goed om alles een keertje zo op een rij te zetten! :)

  BeantwoordenVerwijderen