woensdag 19 oktober 2016

HERFST IDEEËN


Kastanjes, eikeltjes, mist in de ochtend, handschoenen, lekkere regenbuien: de herfst is weer begonnen! Zelf vind ik het zo mooi om te zien hoe de blaadjes weer van de bomen vallen en de wereld weer helemaal veranderd. Het buitenleven verplaatst zich ook langzamerhand weer naar binnen toe. Ik vind het zo fijn om deze tijd in een lekker knus moment om te toveren! Zo deelde ik in de zomer al een lijstje met dingen die ik wilde doen, vandaag deel ik de leukste dingen die jij kunt doen in de herfst! Lees je mee?


| Bingwatchen met chocolademelk |

Laten we simpel beginnen: een heerlijk avondje bingwatchen met chocolademelk! Of misschien met kaarsjes en leuke lichtjes erbij. Ik kom op dit soort momenten helemaal tot rust en ik geniet even van die andere wereld. Zo laat ik even al die deadlines los en bouw ik nieuwe energie op! Iets wat nog heerlijker is in de herfst. Oh, en vergeet dat dekentje niet! Daarnaast komen er deze herfst weer veel nieuwe series online en beginnen anderen met het volgende seizoen, nog zo'n goede smoes!

| Musea bezoeken |

Nu het toch weer wat kouder wordt kun je net zo goed de activiteiten naar binnen verplaatsen! Zo is een museum bezoeken ideaal. Ik wil zeker deze herfst nog weer eens naar het Groninger Museum. Dat is al zo lang geleden. Bij musea kun je toch weer even die nieuwe inspiratie opdoen. Er worden nieuwe deuren geopend, waarvan jij het bestaan nog niet afwist. Ik kan echt genieten van de raarste dingen (oh nee, dat noemt men artistiek).

| Stedentrip |

Oké, dan hoef je niet meteen een heel midweek of weekend weg, maar een dagje is ook al genoeg! Ik wil heel graag Nederland nog meer ontdekken. Er zijn vast een paar steden of dorpjes die ik nog niet zo goed ken, maar die toch het bezoeken waard zijn. Ook een leuk idee: ga eens met vrienden of familie toeren door het hele land! Zo ben je eens een dag anders bezig. Dit hoeft natuurlijk niet alleen in Nederland te zijn. België of Duitsland zijn dichter in de buurt dan dat je denkt! 


| DIY |

Tijd om jouw kamer of huis herfst-klaar te maken! Er zijn vast genoeg DIY waarbij jij het interieur net dat knusse tintje kan geven. Ik ben zeker van plan om mij hierin te gaan verdiepen! Zo vind ik alles met hout zo mooi en kan ik genieten van schattige lichtjes. Wie weet kun je jouw eigen kussentjes maken! 
Daarnaast kun je natuurlijk ook naar de winkels gaan om op zoek te gaan naar leuke inspiratie! Zo is Little Lovely Living een goed winkeltje om inspiratie bij op te doen!

| Lekker lezen! |

Dit is denk ik wel één van de leukste herfst ideeën. Lekker op de bank, met kaarsjes of chocolademelk, net waar jij van houdt natuurlijk! Wie weet was jij al wel lange tijd benieuwd naar dat éne leuke boek of moest je nog een poosje een uitlezen. Dan is daar nu de perfecte tijd voor! Ik vind het zo fijn om te lezen wanneer het buiten koud is en regent. Dat knusse gevoel wordt dan nog veel sterker. Zelf zal ik hier druk mee bezig gaan, want ik moet voor mijn studie dertig kinderboeken lezen, haha! Gelukkig mogen hier ook mooie klassiekers tussen zitten (geloof mij, kinderboeken uit de bovenbouw zijn leuker dan je denkt!).

| Fotograferen |

Nu is het de tijd om te gaan oefenen met fotograferen! Trek lekker de natuur in en zoek de mooiste plekjes op. Ook de zon kan mooie effecten geven in jouw foto's. Zo ben ik zelf laatst ook het bos ingegaan. Het was zo mooi! Fotograferen is ook nog eens iets wat samen óf alleen kan, de keuze is aan jou. Het mooist is om te fotograferen aan het begin van de dag of om dit te doen aan het eind daarvan. 


| Winterkleding kopen |

Alle nieuwe collecties liggen voor de winter nu alweer in de winkel. Heerlijk om eens op ontdekking te gaan. Rond deze tijd van het jaar heb je ook het meest zin om warme kleding te kopen. Tijd om daarvan te profiteren! Zo wil ik nog een dikke coltrui en heb ik aan te grootte sjaals nooit genoeg! Daarnaast vallen de pasteltinten ook heel er op deze winter, leuk om hiermee te experimenteren!

| Spelletjesavonden |

Wie weet ben jij wel het type wat graag spelletjes speelt. Dan is het leuk om samen met elkaar spelletjesavonden te houden. Dit kan natuurlijk lekker thuis, maar ook met jouw huisgenoten (mocht je op kamers zitten). Wie kan er het minst tegen zijn verlies en is diegene wel echt zo sportief in spelletjes als dat jij dacht? Leuk om elkaar dan eens van een andere kant te zien! 

| Lekker uitwaaien! |

Het strand alleen iets voor de zomer? Ik vind van niet! Wie weet kun je dit stukje strand wel lekker meepakken bij de rondreis door Nederland. Ideaal lijkt mij het om de dag af te sluiten op het strand, waarbij je heerlijk kunt uitwaaien. En wat dacht je van een lekker warm kampvuur? Ik zeg een dikke yay! Daarnaast kan een frisse neus halen nooit kwaad, vooral in deze periode niet. 


Wat doe jij graag in de herfst?


With Love,

Dineke

23 opmerkingen :

 1. Ohjaa, heerlijk! Zo veel zin in de herfst. In de winter word ik half depressief, maar de herfst vind ik geweldig. Lekker vroeg donker, chocolademelk, winkelen, wandelingen in het bos. :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, he-le-maal mee eens! Ik heb altijd na de Kerst echt een dipje, omdat dan al die gezelligheid voorbij is. Dit is echt een heerlijke aanloop naar de Kerst toe!

   Verwijderen
 2. Leuke ideeën heb je hier genoemd! Ik ben vooral van plan om inderdaad ook stedentripjes uit te voeren. Dit weekend ben ik van plan om naar Utrecht te gaan, en na de tentamens wil ik graag een dagje naar Bremen! Bremen schijnt namelijk heel mooi te zijn, en prima om een dagje rond te hangen. (Voor als je misschien ook nieuwschierig bent, met de flixbus ben je er zo en dat is erg goedkoop! Althans, vanuit Groningen dan haha. Ik weet niet hoe dat met de rest van NL zit).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OEEEH, Bremen! Dat staat echt altijd nog op mijn lijstje. Ik woon ook in de buurt van Groningen, dus dat is echt ideaal. Ik ga hier mij zeker even een keer in verdiepen. Dank je wel voor de tip! :) Heel veel plezier in Utrecht en Bremen. Ben benieuwd naar de verhalen! :)

   Verwijderen
 3. Hele leuke ideeën <3 ik ben echt dol op de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat lief, dank je wel! Jaa, laat die herfstdagen maar komen :)

   Verwijderen
 4. Wat een leuke ideetjes allemaal! Ik vind dat je een super mooie blog hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ik krijg ook al zin om spelletjes te spelen met pepernoten erbij haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het leukste in de herfst vind ik lekker filmpjes kijken in bed! Voor de rest hou ik niet zo van de herfst behalve dan dat ik in de herfst jarig ben :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, die filmpjes! Heerlijk is dat toch ook :) Oeeh, wat leuk!

   Verwijderen
 7. Ik ben echt dol op wandelingen op het strand in de herfst! Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar het strand, jammer dat het zo ver weg is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dat snap ik helemaal! Heerlijk is dat toch ook :) Ik ga binnenkort maar eens flink reizen, haha

   Verwijderen
 8. Leuke dingen noem je op! Ik hou van een warm dekentje met warme chocolademelk of juist op pad gaan met mijn camera :) Liefs, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wat een fijn artikel om te lezen! En wat een leuke ideeen heb je weer gedeeld! Top!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha, toevallig heb ik vandaag ook een artikel over de herfst gepubliceerd. We hebben veel gemeenschappelijke puntjes, leuk om te zien. Ik hou vooral van de gezellige momenten thuis. Geurkaarsen, fleece dekentje, Netflix, boeken lezen... daar kan ik echt van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. AAAH, wat leeuuk! Ik ga snel even een kijkje nemen, haha! :)

   Verwijderen
 11. Reacties
  1. Wat lief, dank je wel! De herfst heeft ook zo veel leuke dingen! :)

   Verwijderen
 12. Wat een leuke ideeën!! Heb je de boeken en steden op mijn blog al gezien? Misschien kunnen onze artikelen elkaar zo aanvullen ;) ik ga dit artikel in elk geval even in mijn artikel zetten! X

  BeantwoordenVerwijderen