zondag 18 september 2016

WORKSHOP MODE EN STYLING BRILMONTUREN | HEB IK NOU DE VERKEERDE BRIL?


Woensdag was het zo ver! Samen met mijn vriendinnetje Janine ging ik naar Zwolle. Niet om te shoppen, maar om een workshop bij te wonen! Ik was namelijk uitgenodigd voor een workshop Mode en styling brilmonturen. Zelf draag ik een bril voor het lezen en bij het gebruik van de computer. Ik was daarom wel super benieuwd naar deze workshop! Dus om kwart over één stapte ik in de trein, op naar Janine, om daarna naar de workshop te gaan! Benieuwd naar de tips en adviezen die wij gehoord hebben? Lees dan snel verder!


We werden leuk welkom geheten met een lekker kopje thee of koffie en daarbij kregen we een lekker gebakje. Kijk die brilletjes: hoe leuk? Daarnaast waren ze super lekker natuurlijk (alleen kwam ik niet door de chocoladelaag heen, lekkere ongemakkelijke Dineke-momentjes, haha).
De workshop vond plaats op het Deltion college in Zwolle. Bij het Deltion college bieden ze namelijk ook de opleiding Optiek aan. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat dit zou inhouden en over de workshop had ik ook nog wat vraagtekens, maar ik wist wel dat ik er zin in had! 


Het gedeelte waar wij in zaten was de optiekwinkel. Hier verkopen studenten van de opleiding brillen aan studenten en docenten. Hierdoor krijgen ze ook al veel praktijkervaring. Daarnaast worden er nu zelfs brillen met 3D-printers gemaakt, hoe tof! In ieder geval hieronder even impressie van het college zelf. We kregen eerst een rondleiding voordat de workshop begon.


Om het glas mee op maat te maken!


3D-printers
Daarna begonnen we de workshop! Samen met de eerstejaars studenten kregen wij deze workshop. Het werd gegeven door Marije Gerder van Dap-Styling. Ze begon haar workshop met het laten zien van plaatjes, hieronder wat voorbeelden:
Een eerste indruk zegt meestal niet zoveel. Zoals zij ook als voorbeeld gaf kan iemand in vrijetijdskleding best een baan hebben waarbij hij of zij altijd netjes gekleed is. Het is dus ook belangrijk om bij het aanbevelen van een bril te vragen naar een baan of om hoe hij/zij over wil komen. 
Daarna was het ook de taak van de studenten om van elkaar de eerste indruk op te schrijven.Hierna kregen wij verschillende opdrachten. Al deze opdrachten hadden te maken met kleur. Kleur speelt namelijk een belangrijke rol bij het uitzoeken van een bril!

Janine en ik moesten met één van de opdrachten warme en koele kleuren bij elkaar leggen. Koele kleuren hebben een blauwe ondertoon en warme kleuren een gele ondertoon. De twee uitersten van elkaar zijn oranje (warm) en roze (koel). 


Nu mag je zelf raden welke de warme kleuren zijn en welke de koele, haha!

Met een klein beetje hulp hebben wij de juiste kleuren bij elkaar kunnen leggen. Het was toch wat moeilijker dan gedacht. Daarna kregen wij de opdracht om met verf van alle kleuren die wij tot onze beschikking hadden een koele en warme kleur te maken. 


Maar waarom zijn die kleurverschillen nou zo belangrijk? Heel simpel (als je het weet): bij een koele huid draag je koele kleuren en bij een warme huid draag je warme kleuren! Zo ziet jouw huid er op het beste uit. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de natuurlijke haarkleur en de ogen. Zo heb je de beste combinatie! Dit geldt voor brillen, maar ook voor kleding. Wil je meer advies? Dan zou ik zeker de website van Dap-styling eens bezoeken! Ze geeft nog meer workshops en stylingsadviezen, wat ik zeker kan aanbevelen. 

Andere studenten waren nog bezig met het onderverdelen van brillen in koele en warme tinten. 


Daarnaast om warme en koele tinten uit tijdschriften te herkennen.


Voor de toekomst weet ik gelukkig nu welke kleuren mij staan en welke niet. Ook met kleren kan ik hier nu veel meer op letten, handig!
Bij de opleiding Optiek komt dus ook veel mee bij kijken dan dat ik in eerste instantie dacht. Super fijn om nu meer te weten wat het inhoudt. 
Rond zes uur s 'avonds namen we de trein weer terug naar Groningen en een selfie en patatje konden natuurlijk niet missen!


(Ha, Janine wilde niet op de foto).

Op 28 september is er nog een workshop van Dap-styling! Dit keer gaat het over de vorm van het gezicht en de perfect match met de bril. Het heeft niet alleen met de vorm van het gezicht te maken, maar ook met de stand van de ogen, de kaaklijn, haargrens en ga zo maar door. Lijkt het je leuk om hiernaar toe te gaan? Zeker doen! Meer informatie kun je hier vinden. 


With Love,

DinekeFollow my blog with Bloglovin

5 opmerkingen :

 1. Wat super leuk! Ik heb sinds 3/4 maanden ook een bril. Dagelijks. Heb er inmiddels door mijn blog ook al 6 gratis brillen bij, dus heb meteen een brillenstash van 7 brillen. Haha, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuk! Ik heb ook een bril, vooral voor s' avonds als ik mijn lenzen uit heb gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb nog een tip voor je Dineke. Probeer een een grijze of antracietkleurige bril. Is net iets zachter bij je natuurlijke contrasten. Zie ik je volgende week weer bij de workshop?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat interessant zo'n workshop! Zelf heb ik al redelijk lang een bril, en ik schaam me nog steeds voor het feit dat mijn allereerste bril knalgroen was, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk dat je daarheen mocht! Ik kies altijd brillen die ik gewoon heel gaaf vind. Als ik me er maar goed bij voel, toch? :) Ook al krijg ik dan nog even te horen dat 'dit montuur eigenlijk te groot is voor uw gezicht, mevrouw' haha!

  BeantwoordenVerwijderen