vrijdag 30 september 2016

REDENEN WAAROM HET LEVEN VOL FEESTJES ZIT!
Het leven zit stiekem vol met kleine feestjes. De laatste tijd heb ik namelijk geleerd om echt te genieten van de kleine dingen in het leven! Vaak hoor ik mensen om mij heen klagen over het weer, over de tijden dat ze bezig zijn met hun studie of werk (oké, hier maak ik mij zo af en toe ook schuldig van) of zijn er wel weer frustraties tussen mensen. Alleen vandaag wil ik eens de zonnetjes van het leven opnoemen! Waarom is het leven nou eigenlijk vol met feestjes? Nou, wel om deze redenen!


VRIJE DAGEN


Eens in de zo veel tijd heb ik een vrije dag! Iets waar ik zo naar uit kan kijken. Even bijtanken en dingen bijwerken en daarna weer verder met een frisse start! Dit is echt gewoon een mini-feestje. Sinds ik werk op de zaterdag heb ik ook nooit echt meer een volledig weekend vrij. Wanneer ik dat wel heb kan ik daar immens veel van genieten. Ik ben de vrije dagen dus echt gaan waarderen. Tegelijkertijd ben ik er achter gekomen dat vrije dagen echt nodig zijn. Ook dus om bij te tanken, maar ook om even tot mijzelf te komen en na de week terug te reflecteren om te zien welke kleine stappen ik heb ondernomen. 


MENSEN

Mensen! Sociale contacten: ik houd er van! Andere mensen zetten je aan het denken, ze dagen je uit en daarnaast geven ze je rust (bijvoorbeeld om even dat ene verhaal kwijt te kunnen). Ik zou ook niet weten wat ik eigenlijk zonder mensen in mijn leven moet. Tuurlijk er zijn ook negatieve kanten over mensen te benoemen, maar daar gaat het nu niet over! Zonder mensen zou ik namelijk echt gewoon een no-body zijn. Ik zou mijzelf niet echt kunnen vormen tot wie ik nu ben. Iedereen heeft namelijk vast wel een rolmodel en ieder mens die je ontmoet heeft weer invloed op jouw innerlijk (al denk je van niet, het is wel zo!). Je hele verleden heeft jou gevormd tot wie jij nu bent en wees daar trots op! Nog een leuk feestje dus!

Bron: Pinterest

NATUUR

Ik ben echt dol op de natuur. Eigenlijk zou ik ook veel meer moeten wandelen, maar dan heb ik er geen zin in of heb ik het veel te druk. Als er één ding is wat ik graag op de foto zet is het dan ook de natuur wel. Werkt makkelijk mee, haha! Nee, dat is het natuurlijk niet alleen. De rust die je kunt vinden in de natuur en de haast, soort van, magie vind ik het allermooiste! Het is allemaal zo mooi gemaakt en alles speelt zo perfect op elkaar in, dat het te mooi voor woorden is. Vooral in de ochtend, als het nog mistig is, kan ik helemaal tot mijzelf komen en een betere start van de dag kun je dan echt niet hebben!


VAKANTIE

Volgens mij hoef ik dit feestje helemaal niet erg grootst toe te lichten (maar waarschijnlijk doe ik dat toch wel, mij kennende). Vakantie! Ik houd er van! Even een moment dat je de wereld kunt gaan ontdekken om je heen, voornamelijk met reizen. Het rare is dat in deze periode de meeste mensen toch buiten hun comfortzone gaan. Als of het even niet meer de realiteit is en nu alles kan. Ik moet toegeven dat ik ook één van die mensen ben. Vooral als ik op reis ben houd ik ervan om andere dingen uit te proberen. Maar het vormt je wel verder tot wie je bent. Wie weet wat voor ontdekkingen je daarbij kunt opdoen! Als het aan mij lag had ik alle tijd van de wereld (ha, woordgrap) om grote reizen te maken en de wereld te ontdekken. UITDAGINGEN

Moet je nagaan dat er in het leven géén uitdagingen zouden zitten. Hoe zou het leven er dan uitzien? Waarschijnlijk oersaai. Laatst realiseerde ik mij hoe fijn het eigenlijk is dat er uitdagingen zijn! Je kunt zelf weten hoe hoog jij de lat legt en met een tikkeltje succes en geluk kun je al hoog komen. Daarnaast kun je ook nog eens zelf bepalen welke richting die uitdagingen opgaan. Of het nou met bloggen te maken heeft of met de zorg, je kunt zelf bepalen hoe het pad gaat verlopen. Het is natuurlijk even knokken (of niet) om echt bij het ultieme voor jou te komen. Dat vind ik dus zo heerlijk aan nieuwe uitdagingen. Je blijft bezig en daardoor blijf je jezelf ontdekken. 


GENIET VAN ELK MOMENT

Daarnaast: geniet van elk moment. Niet alleen van de globale dingen die ik net beschreven heb, maar bijvoorbeeld ook van dat eerste kopje koffie in de ochtend -zalig! Of van de gebaren die jouw vrienden naar je maken om je te helpen, de vogels die je elke ochtend wakker maken en die hond die jou altijd zo vriendelijk begroet. Probeer na elke dag eens de fijne en leuke dingen te benoemen en wees er dankbaar voor! Dus niet de negatieve dingen laten beheersen, maar vooral de positieve dingen. Volgens mij is dat een hele leuke uitdaging voor de dagen die komen!


With Love,

Dineke
Follow my blog with Bloglovin

16 opmerkingen :

 1. We moeten idd meer gaan genieten van de kleine dingen. Ik moet ook dringend terug beginnen leren genieten, want mijn hoofd zit soms zo vol dat 'k amper kan genieten van die speciale vrije dag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het de laatste tijd ook zo druk dat ik mijzelf helemaal ga verstoppen in die drukte en dat moet echt niet! Mooie uitdaging :)

   Verwijderen
 2. Ik ben er ook mee bezig en ik vind het heerlijk! Mooie post

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik probeer elke dag 10 minuren echt te genieren van de kleine dingen. Zo word ik me er meer bewust van en geniet ik automatisch nog meer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed om daar tien minuten per dag bij stil te staan! Die bewustheid komt er dan inderdaad nog meer!

   Verwijderen
 4. Het is inderdaad zo - we moeten meer gaan genieten van kleine dingetjes. Zelf doe ik dat de laatste tijd ook steeds meer en dat maakt me alleen maar vrolijker. Goede punten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, wat super fijn! Het maakt je ook zo veel lichter, heerlijk!

   Verwijderen
 5. Ik kan ook heerlijk genieten van een vrije dag! Bijtanken en even tot jezelf komen is eigenlijk heel belangrijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi artikel Dineke! Het leven is inderdaad om van te genieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelijk heb je! Je moet genieten van de kleine dingetjes, dat vergeten mensen vaak. Ik heb dat het laatste jaar goed geleerd, ik kan vooral genieten van al het moois in de natuur :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeeeh, jaa jij bent daar zo'n goed voorbeeld van! Hoe jij kan genieten van de natuur is zo mooi om te zien :) Je weet het altijd ook zo mooi vast te leggen!

   Verwijderen
 8. 'Geniet van elk moment' vind ik een hele belangrijke! En dan doel ik, net zoals jij, op de kleine dingen in het leven. Als je je dat vaker realiseert, sta je echt een stukje gelukkiger in het leven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat is helemaal zo! Heb ik niks op toe te voegen, haha!

   Verwijderen