maandag 5 september 2016

MLBB #9 | INTRODUCTIEDAG, EERSTE WERKDAG EN NIEUWE BOEKEN!


Deze week is dan toch de vakantie afgelopen... Liever deed ik nog een rondje Spanje, maar ja de plicht roept nu weer. Deze week genoot ik nog van de laatste paar dagen vrij, probeerde ik het ritme weer terug te vinden, had ik een introductiedag en begon mijn werk bij de Blokker officieel! Lees je mee?

Maandag moest ik dan toch echt de boeken van de bieb terugbrengen. Ik heb er wel één uitgelezen.. Ik ben de laatste tijd zo slecht in het lezen met boeken van de bibliotheek. Ik weet niet wat het is, maar ik vind het veel fijner om eigen boeken te lezen en die heb ik dan ook in een mum van tijd uit!


Op de terugweg kocht ik dan ook een nieuw boek! Ik ben er nu net in begonnen en ik geniet er echt van! Ik hoop hem van de week zeker uit te lezen (aangezien ik nog 134 andere dingen moet doen...).
Ook kocht ik een cadeautje voor mijn vader, want de volgende dag zou hij 53 jaar worden! En bij de Hema heb je zulke heerlijke kaartjes. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen, haha!
Mijn vader heeft altijd al een snor gehad. Mijn moeder en ik (zelfs mijn broertje) willen zo graag dat hij er een keer afgaat, gewoon om te zien hoe dat eruit ziet. Dus vandaar even dit leuke grapje, haha. 

Dinsdag kwam er dus familie om deze dag mee te vieren! Die ochtend hadden mijn broertje en ik nog wat lekkere dingetjes klaargemaakt en toen kon het hele feestje beginnen.


Iets in de namiddag kwamen mijn opa en oma die ook bleven avondeten. Daarna hadden we lekkere toastjes! 

Nooit jouw broertje vragen voor een 'beetje' kip kerrie.

Op woensdag begon ik de dag met het lezen van een paar bladzijden. Ik vind het altijd zalig om wakker te worden als het zonlicht door mijn gordijnen naar binnen schijnt, net als die dag! Die dag keek ik ook Hollands Next Topmodel terug! Heerlijk met een kopje thee. Ik houd toch zoveel van dit programma. Super leuk om zo achter de schermen te kijken van het modellenleven (al schetst dit weer een ander beeld dan de werkelijkheid).Die avond schreef ik een stuk verder van een verhaal! Hier ben ik een paar jaar geleden mee begonnen, maar wie weet wil ik er ooit wel een boek van maken. Ik vind het best een uitdaging om hiermee bezig te zijn en zo mijn woordenschat op papier te zetten. 


Daarnaast was het die dag de 31ste van Augustus: hoogste tijd voor een nieuwe favorieten van de maand dus! 


Donderdag was het weer tijd om bezig te zijn met de heerlijke Nederlandse taal! Ik vind het altijd zo mooi hoe mensen hun gedachten en gevoelens op papier zetten met mooie gedichten. Tijd om eens te oefenen!


Daarnaast was het mijn laatste vrije dag. Best lastig om die in te vullen met de dingen die je wilt doen als je dat allemaal kwijt bent! De vloer ligt nog best wel lekker... (oké oké, ik heb echt nog wel wat nuttigs die dag gedaan). 


Vrijdag was het zover! De introductiedag voor het eerste, tweede en derde jaar van de Pabo. We werden ingedeeld in groepjes van zes (twee van het derde jaar, twee van het tweede jaar en twee van het eerste jaar). Blijkbaar was ik teamcaptain. Het was de opdracht om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Hoe? Door de grappigste opdrachten uit te voeren! Een paar voorbeelden: kruipend een steegje door, op het hoogste punt een foto nemen, op je knieën politieagenten bedanken voor al het werk wat zij doen, met drie kale mannen op de foto, in de gracht springen (voor 50 punten, een paar teams hebben dit echt gedaan!) en ga zo maar door. Het was echt een heerlijk dagje! Zelf klommen wij ook even naar het hoogste punt voor die foto. De Martinitoren! Dat was die drie euro zeker waard... 


Na de klim zijn we even heerlijk bij de Hema gaan zitten. Wij waren overigens het hoogste geklommen van iedereen, haha!


's Avonds hadden we nog een pubquiz en daarna ben ik heerlijk mijn bed ingedoken. Oja! Deze dag kwam ook een review over een Hema-maskertje online. Heb jij hem al gelezen?

Zaterdag had ik mijn eerste werkdag bij de Blokker! Ik vond het echt een fijne dag. Natuurlijk wel een paar blunders, maar gelukkig geen hele grote (die komen vast nog wel, haha). En dit kent iedereen vast wel:


Zondag heb ik eigenlijk helemaal geen foto's genomen... oeps. Ik was zo moe dat ik de hele dag series heb liggen kijken en heerlijk heb geslapen.
Overigens kwam wel mijn dagelijkse routine van mijn make-uplook online!


En vandaag zijn we weer echt begonnen met de studie! Wij hebben nu de opdracht om zelf een basisschool op te richten. Ben benieuwd hoe dat gaat! (Haha, sorry voor deze foto Daniela!).


Wat waren jouw hoogtepuntjes deze week?

With Love,

Dineke


Follow my blog with Bloglovin

12 opmerkingen :

 1. Leuke foto's! Succes weer met je studie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's! Heel veel succes met je PABO studie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk overzicht! Dat gedicht is mooi geschreven :) En pfoeh, succes weer met het hard werkende leven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Haha, dat komt vast wel goed. Even wennen weer!

   Verwijderen
 4. hahaha die kipkerrie, geweldig! en succes met school! en zelf je school oprichten klinkt wel als een leuk project?! :P

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, was wel lekker! Dankjewel :) Ja, wel een leuk project, maar even inkomen!

   Verwijderen
 5. Leuke foto's. Wat heb je dat gedicht mooi geschreven. Vroeger kon ik dat ook maar nu durf ik het eigenlijk niet meer zo goed haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aah, dankjewel! Snap ik ook wel, want je laat jouw karakter en innerlijk doorschemeren, maar als je het leuk vindt: zeker doen! Want dat is het belangrijkste :) x

   Verwijderen