maandag 12 september 2016

MINDSET | EEN BAD-DAY IS OKÉ


Soms heb je van die dagen dat je gewoon niet goed in je vel zit. Alles zit tegen en daardoor lijkt alles fout te gaan in jouw leven. Toch probeer je voor de buitenwereld te doen alsof alles oké is. Je lacht als een boer met kiespijn. Zo'n dag heb ik dus vandaag. Best eng om dit zo hier te zetten, maar hey: we zijn allemaal mensen en zo'n heerlijke dag (kuchhebben we er allemaal wel eens tussen zitten. Toch doen we er altijd heel schijnheilig over: als of het niets voorstelt. Maar waarom eigenlijk en waarom vind ik het oké om eens een bad-day te hebben?
Social media is denk ik de grootste reden waarom wij doen als of er niks aan de hand is. Wanneer jij door de tijdlijn van Facebook scrolt of die van Instagram zie je alleen maar blije gezichten langskomen, nieuwe doelen die behaald zijn en feesten die een groot succes waren. Alles lijkt mooi voor de buitenwereld, zonder te weten wat er werkelijk bij iemand kan spelen. Er wordt dus al snel een ideaalwereldje gecreëerd op het internet. Ik ben daar eerlijk gezegd best gevoelig voor. Als ik een bad-day heb (zoals vandaag) lijkt het gras altijd groener bij de buren. Terwijl iedereen een verhaal met zich meedraagt en daarbij ook de mindere kanten. Al zie je die kant niet zo snel. 

Wat ik dan ook heel jammer vind in deze maatschappij is dat de vraag 'Hoe gaat het?' altijd standaard beantwoord wordt met het woordje 'goed'. Echte gesprekken heb je daarom de laatste tijd niet echt meer met elkaar. Tuurlijk, met jouw beste vrienden en de mensen die het dichtst bij jou staan wel! Toch vind ik dat we wel wat meer open naar elkaar mogen zijn. Ondanks dat de eerste indruk de laatste tijd heel belangrijk gevonden wordt. Door oppervlakkig te blijven en jouw successen met nieuwe mensen te delen wordt al snel een mooi beeld van jou gevormd. Toch denk ik dat dit niet de juiste manier is. Het is juist heerlijk om je open te stellen voor mensen en zo elkaar met een frisse blik te ontdekken. 


Maar goed, nu even to the point: waarom is het oké om een bad-day te hebben? Eens in de zoveel tijd heb ik er gewoon een. Of ik het nou wil of niet. Goed, dit zal dan ook aan die heerlijke vrouwelijke hormonen liggen, maar er iets aan doen is wat lastig. Een bad-day hoort er soms bij. Heerlijk huilen bij de meest dramatische films, chocolade repen naar binnen werken en lekker jouw frustraties kwijt bij degene die goed kan luisteren. Ik heb dan ook straks echt even zin om een heerlijke huilfilm op te zetten! 

Ontlading hoort nou eenmaal bij een mens. Het hoort bij ons. Vooral als je een drukke week hebt gehad met veel nieuwe indrukken. In het weekend komt dan eindelijk die stress en moeheid vrij die jij de hele week hebt opgepropt. Ik geloof daarom dat een bad-day dan ook heel gezond kan wezen! Je kunt de dag erna weer met een frisse blik naar de nieuwe dingen en indrukken in het leven kijken. Je voelt je opgelucht en bent sterker dan voorheen. Het moment waarop jij jezelf weer oppakt na een bad-day vind ik dan ook het heerlijkst. Ik noem dit altijd even als  mijn innerlijke girlpower die dan omhoog komt, haha! 

Een bad-day is dus helemaal niet erg! Wees dan ook trots op deze dagen, want je komt er altijd weer sterker uit. Dus vergeet even al die blije gezichten, al die doelen en al die geslaagde feestjes die iedereen deelt. Vandaag is het even lekker jouw dag. Doe een huispak aan (als je die hebt, of lekkere comfortabele kleding), plof op de bank en kijk lekker iets als de Titanic. Een flinke ontlading gegarandeerd. You go girl! Oh, en vergeet vooral niet om heerlijk open tegen elkaar te wezen. Ik denk dat de wereld daar een stuk mooier van wordt! :) 


With a lot of Love,

DinekeFollow my blog with Bloglovin

4 opmerkingen :

  1. Mooi gezegd hoor! Ik voel dat ook als ik eens een bad-Day heb dat ik dan gewoon de dag erna weer helemaal leeg ben met al de stress en drukte 😊 Als je snapt wat ik bedoel haha 😜

    BeantwoordenVerwijderen