maandag 19 september 2016

6x | HEERLIJKE LEVENSVRAGEN


Levensvragen. Wat moet je hier eigenlijk mee? Soms vind ik het best lastig om zulke vragen op mijn bord te krijgen. Toch zijn deze zes vragen zo lekker om bij weg te dromen dat ik ze toch wilde beantwoorden! Ik noem het zelf een goed begin van een nieuwe week. Droom je mee?


| 1 | Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft jou de grootste glimlach op je gezicht?


Waar ik dan toch meteen aan moet denken is mijn belijdenisdienst. Deze vond op 24 april plaats en het was een fijne dienst! Ik mocht zelf ook meezingen in het bandje, hoe tof is dat? En daarnaast waren alle lieve vrienden en familieleden aanwezig. Na de dienst zijn we ook bij ons thuis heerlijk gaan genieten van een maaltijd. Het was zo fijn om al die lieve mensen bij elkaar te hebben! Puur genoten en zo veel gelachen. Dus echt een bijzondere dag met een (hele) grote glimlach.

| 2 | Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?


Haha, dit gaat zo cliché klinken. Wat ik altijd al eens zou willen doen is Disneyland Parijs bezoeken! Ik ben als kind al heel erg van de sprookjes geweest, maar nu nog steeds. Ik vind het heerlijk om verfilmde sprookjes te kijken met een twist. Daarnaast vind ik animatiefilms nog steeds heerlijk (zou wel aan mijn beroepskeuze liggen denk ik...). Een van mijn grootste dromen is dus om altijd nog een keer daar heen te gaan! Het lijkt mij zo magisch en prachtig...| 3 | Wat zou je willen doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?


Reizen. En dan ook voor langere periodes! Backpacken door de mooiste gebieden, stedentrips maken naar de kleurrijkste hotspots of een paar maanden/jaren in het buitenland wonen. Dat staat wel echt heel hoog op mijn lijstje. En hier natuurlijk super mooie artikelen van maken, zodat ik dit kan delen met de hele wereld. Er zijn echt nog zo veel dingen die ik wil zien! Daarnaast zou ik echt heel graag naar het buitenland gaan (denk aan Afrika) om ontwikkelingshulp te doen. Hierbij denk ik aan scholen bouwen, helpen met de opbouw van een veilige plek voor kinderen. De glimlach van kinderen als ze naar school kunnen is namelijk goud waard. Daarnaast lijkt het mij ook mooi om de lokale leraren daar te helpen met goed lesgeven!


| 4 | Wat heb je voor het laatst over jezelf geleerd?


Pff, dit vind ik wel echt een lastige. Ik denk dat als ik ergens mee zit ik het vaak probeer weg te lachen. Dit op zo'n manier dat ik het niet echt tot mij laat doordringen. Zo is er laatst best wel iets heftigs gebeurd en ik probeer hier gewoon niet te veel aan te denken. Wanneer ik dat wel doe dan breek ik en dat wil ik absoluut niet (ik houd niet echt van die tranen, al zijn ze af en toe wel goed). Hierdoor ga ik gewoon door met alles en probeer ik gewoon mijn ding te doen, in plaats van de tijd even stil te zetten. Eigenlijk is dit best een slechte eigenschap van mij en moet ik dit echt afleren, omdat ik hierdoor de boel een beetje opprop. 


| 5 | Als je aan het dagdromen bent, waarover gaan die dromen dan meestal?


Vaak denk ik aan de dingen die ik nog wil doen. Ik ben nu bezig met de Pabo en als ik klaar ben wil ik graag verder met een andere studie. Iets als Ruimtelijk Vormgever lijkt mij super leuk! Hier dagdroom ik dan ook heel veel over, omdat ik super benieuwd ben hoe dat allemaal gaat lopen. Daarnaast dagdroom ik graag over mijn eigen plekje. In mijn gedachten ben ik mijn kamer al helemaal aan het inrichten, haha!


| 6 | Welke verandering wil je aankomend jaar het liefste toepassen in je leven?


Plannen. Heel veel plannen. Ik ben hier de laatste tijd veel beter in geworden en dit wil ik dan ook graag toe gaan passen! Hierdoor heb ik ook zo veel meer rust in mijn hoofd. Ook wil ik heel graag mijn eigen plekje gaan zoeken (mijn doel is februari, volgend jaar, maar hey tot volgens jaar september toch?). Hierdoor hoop ik dus een stuk zelfstandiger te gaan worden en mijn eigen weg/voetstappen in de wereld te gaan zetten! 

Wat vind jij de mooiste levensvragen?With Love,

DinekeFollow my blog with Bloglovin

13 opmerkingen :

 1. aah disneyland parijs lijkt me ook zo tof! Dit staat ook zeker op mijn lijstje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Disneyland Parijs staat ook op mijn lijstje hoor! Ben er nog nooit geweest maar zou er oh zo graag eens naartoe gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Levensvragen beantwoorden vind 'k redelijk moeilijk, omdat het leven zo snel kan keren. Wel heel mooi ingevuld!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is wel helemaal waar inderdaad! Was wel even een breinkrakertje, haha :)

   Verwijderen
 4. Wat een prachtige levensvragen! Je zet mij enorm aan het denken :-) Leuk om jouw antwoorden te lezen. Ik wens je veel succes met plannen. Dat kan inderdaad veel rust geven. Ik steek hier ook behoorlijk wat energie in. De ene dag gaat het beter dan de andere dag, maar ik ben lerende.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat super zeg! :) Plannen is inderdaad echt een heel proces, ik denk altijd 'over een paar weken heb ik het wel onder de knie', maar dat is nooit zo, haha!

   Verwijderen
 5. Disneyland Parijs stond ook al heel lang op mijn lijstje, inmiddels al wel geweest :) Leuke vragen om beantwoord te zien :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een onwijs mooie vragen! Het mooiste aan het leven vind ik juist dat de antwoorden op deze vragen heel flexibel zijn en ieder moment kunnen veranderen. <3

  BeantwoordenVerwijderen