vrijdag 29 juli 2016

HOW TO | STUDENTENKAMER INRICHTEN


Zoals jullie bijna allemaal al wel weten is mijn doel om begin volgend jaar op kamers te gaan.  En dat doel wordt steeds realistischer! Ook omdat ik nu een baan heb. Alleen een kamer inrichten doe je natuurlijk niet zo maar. Ik vind het heerlijk om de inrichting nu al helemaal uit te werken. Samen met jullie wil ik graag de stappen doornemen die handig zijn bij het inrichten! Mijn inspiratie heb ik gehaald uit de webshop OTTO. Kijk je mee?

1| Werk vanuit één voorwerp

Het is handig om vanuit één voorwerp jouw startpunt te maken. Als je weet welk voorwerp je daarvoor wilt gebruiken wordt het inrichten een stuk makkelijker! Zo wordt het niet een wirwar aan verschillende dingen, maar één geheel. Ik vind het fijn om te beginnen bij een eye-catcher. Ik ben zelf dol op vloerkleden. OTTO heeft echt een ruim aanbod aan leuke vloerkleden (http://www.otto.nl/vloerkleden/), dus ik vond het best even lastig om een vertrekpunt uit te kiezen. 
Dit vloerkleed vind ik echt een eye-catcher en hierdoor zie ik al meteen welke voorwerpen hierbij zouden passen en welk kleurenpalet!2| Kleurenpalet uitzoeken

Nadat je jouw eye-catcher gevonden hebt kun je beginnen met het uitzoeken van de kleuren. Als ik naar dit kleed kijk denk ik meteen aan wat rustigere pastel tinten, blauwe tinten, oranje tinten en groene tinten bij de verdere voorwerpen. Hierdoor blijft dit vloerkleed in de spotlights. De muren zou ik zelf gebroken wit laten, omdat je zo wat meer kunt spelen met het verdere interieur. Door ook de lichtere kleuren te kiezen lijkt jouw kamer net wat groter! 


3 | De indeling uitwerken

Het is handig om vóóraf te bepalen hoe je de inrichting wilt hebben. Dit kan echt een hoop gestress schelen. Hierdoor kun jij ook zien hoe groot de meubels maximaal kunnen zijn en heb je meteen alweer een beter beeld! Een vriendin van mij heeft een kast als scheiding neergezet tussen haar wasbak en de rest van haar kamer. Zo heeft ze toch van één ruimte bijna twee ruimtes gemaakt, super slim!

4| Benodigdheden bepalen

Een bank, bed, koelkast, stoelen, tafel, eventueel een kaptafeltje, pannen, borden en ga zo maar door! Er komt nog best veel bij kijken qua benodigdheden. Hier kwam ik zelf laatst ook achter, haha. Het is slim om dus een lijstje te maken met welke dingen je al hebt en welke dingen jij nog aan moet schaffen. 
Hieronder een kleine 'moodboard' van dingen die ik zeker voor mijn kamer zou aanschaffen: Deze bank lijkt mij super fijn! Hij is grijs, wat ik heel fijn vind. Deze kun je namelijk makkelijk combineren. Dat geldt ook voor het salontafeltje. Zorg ervoor dat de grootste meubelstukken makkelijk te combineren zijn. 


Ik ga echt op de witte toer, haha, maar ik denk dat dit zo veel mooier is! Je kunt dan veel makkelijker kleur combineren. Ik denk dat een voorraad aan kasten zeker een goed plan is. Ten eerste een goede kast die ik zou gebruiken om bestek, borden en pannen op te bergen. Officieel is deze hier natuurlijk niet voor bedoeld, maar als student moet je soms creatief zijn! Dan een wandrek. Ik denk dat je daar gewoon geen genoeg van kunt hebben (oké, vier is ook wel weer wat overdreven), met deze kastjes kun je de ruimte echt goed benutten! Een kledingkast (is het officieel niet, maar zou wel beter passen in een studentenkamertje) is dan zeker niet overbodig en een nachtkastje voor naast jouw bed kan het toch wat huiselijker maken!

5| Decoreren

En dan de leukste en laatste stap: decoreren! Ik ben hier echt dol op. Met decoreren kun je alles toch één geheel maken en daar wordt het een stuk gezelliger van. Wat mij echt verraste was het feit dat de webshop OTTO ook woonaccessoires heeft, dus ik heb meteen even een kijkje genomen! Kijk je mee?

Ten eerste kussens! Ik vind het altijd heel leuk om bij kussens met de kleuren te spelen. Om op de bank met een blauwe en oranje kleur te spelen krijg je toch wat meer dat contrast en de warmte. 


Daarnaast zijn schalen ook heel leuk om mee te spelen! Printjes kunnen heel veel variëren en ik vond deze echt perfect passen bij de rest! Een goede tip voor het gebruik van een schaal: soms heb je wat losse voorwerpen op de tafel staan. Bijvoorbeeld een kaars, plantje, stapeltje papier en iets wat je nodig hebt. Leg het allemaal op het dienblad. Zo lijkt het een stuk opgeruimder en alsof je daar super lang over na gedacht hebt!


Schilderijen en quotes aan de muur kunnen het ook een stuk gezelliger maken! Hierdoor is de muur ook een stuk minder kaal. Ik vond deze en, oh man, ik vind hem echt mooi! De quote is echt een die wel bij mij past. Je geeft het dus meteen een persoonlijk tintje!
Ook een leuke tip: foto's aan de muur! Dit kan zonder of mét lijstje. Met lijst vind ik denk ik net wat mooier, dit geeft wat meer een statement. 


Vergeet daarnaast niet om te spelen met groen in huis! Dit kan namelijk echt de sfeer bepalen. De laatste tijd zie je steeds meer hangende bloempotten. Ik vind deze zelf echt een heel leuk effect hebben.

De decoratie van jouw studentenkamer kan dus een grote invloed hebben! Wat heel fijn is, is dat het jouw kamer diepte kan geven. Dit door verschillende voorwerpen, kleuren en texturen te gebruiken. 

Hoe zou jij jouw studentenkamer willen inrichten?


With Love,

Dineke

*in samenwerking met de webshop OTTO

Follow my blog with Bloglovin

12 opmerkingen :

 1. Heel leuk om dit te lezen! Ik zou graag op kamers willen gewoon alleen al om mijn eigen 'huisje' in te richten :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies! Daar kijk ik echt het meest naar uit, haha! :)

   Verwijderen
 2. Leuke tips! Ik woon zelf inmiddels samen maar toen ik op kamers ging (nou, ja, eigenlijk was het meer een klein huis qua grootte), heb ik niet echt gekeken naar de inrichting maar meer naar wat ik nodig had en gratis of goedkoop van familie/vrienden kon krijgen haha. Het lijkt mij echt leuk om het juist wel helemaal naar je smaak in te richten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa, dat is zo heerlijk om te doen :) Een heel huisje inrichten lijkt mij ook echt zálig!

   Verwijderen
 3. Toffe items! Ik vind kussens, kleedjes, potjes en plantjes altijd zoveel toevoegen aan een interieur! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is ook echt zo! Echt het allerleukste om te doen, haha :)

   Verwijderen
 4. Ontzettend handig dit! Inrichten vind ik zoo ontzettend leuk :).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, same! Als ik mijn baan ervan kon maken.... :)

   Verwijderen
 5. Jij bent al goed bezig met de voorbereidingen! Ziet er nu al leuk uit! Ik heb dan geen kamer, maar een huis, maar juist dan is het zo verleidelijk om maar vanalles te kopen en niet na te denken of alles bij elkaar past. Haha! Ik vind die tip over werken vanuit één voorwerp en de grijze bank super slim!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :) Oh, een huisje lijkt mij ook zo fijn! Dan kun je echt alles zelf bepalen. Haha, dat heb ik vaak ook al wel, oeps. Maar er wordt aan gewerkt! :)

   Verwijderen
 6. Dit is best wel een slimme manier om een leuke stijl te maken in je kamer, alleen zelf zou ik niet zo veel moeite voor een studentenkamer doen. Pas wanneer ik echt een huisje voor mezelf heb oid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is ook net hoe lang je op kamers gaat natuurlijk! Wel te begrijpen,haha!

   Verwijderen