woensdag 15 juni 2016

HOW TO | STIJL ONTWIKKELENJe kent dit gevoel vast wel: je staat voor de kast en hebt helemaal geen inspiratie. Om je heen is langzamerhand een berg kleding ontstaan (die je straks ook weer moet opruimen...) en de stress groeit. Wat moet je aan? Hier had ik ook wekelijks last van. Gelukkig ben ik zelf  hierdoor nog nooit te laat gekomen ;). 
Sinds een paar maanden ben ik steeds meer gaan nadenken over in welke kleding ik mij fijn voel en wat ik nou eigenlijk mooi vind. Vanaf dat moment ben ik gaan merken dat het uitkiezen van een outfit steeds makkelijker geworden is. Graag gun ik jullie deze heerlijke vrijheid ook! Vandaar de blog How to: Stijl ontwikkelen.


Verzamel inspiratie
Het eerste wat jij kunt doen is inspiratiemateriaal verzamelen. Zoek bijvoorbeeld eens op Pinterest plaatjes die jou inspireren. Tumblr en Instagram zijn hierbij ook goede bronnen. Probeer eens te kijken wie de celebrities zijn die jouw smaak hebben. Bij mij zijn dat bijvoorbeeld Hilary Duff (ja, echt), de bekende youtuber Carrie Rad en Lauren Conrad. 
Zelf heb ik ook een bord gemaakt op Pinterest om de ideeën wat te ordenen. Uitpluizen
Nadat jij het bord op Pinterest hebt gemaakt of op een andere manier inspiratiemateriaal hebt verzameld kun je het eens wat beter gaan uitpluizen. Want welke dingen vind jij eigenlijk zo mooi aan de outfits en welke dingen komen steeds terug in die outfits? Zoals je bij mij ziet zijn het vooral aardetinten die terugkomen, denim en kanten motiefjes. 
Probeer nadat je dit hebt uitgeplozen eens jouw stijl te beschrijven met twee woorden. Ik zou de mijne kunnen beschrijven met vrouwelijk en een tikkeltje stoer

Experimenteren
Na het uitpluizen kun je beginnen met experimenteren. Ik vind dit zelf echt de leukste fase. Kijk eens wat jij op jouw kamer hebt liggen wat binnen jouw stijl past. Kijk ook eens goed naar jezelf. Wat zijn jouw pluspunten? Welke kun jij extra benadrukken? Bijvoorbeeld een mooie taille. Probeer met die pluspunten te experimenteren. 

Wie weet heb jij wel net zo'n spijkerjasje in jouw kast hangen als die in jouw moodboard. Deze kun je dan weer goed gebruiken bij het bedenken van nieuwe (geïnspireerde) outfits! 

Organiseren
Dan de volgende fase: de kledingkast organiseren. Kijk eens goed in jouw kast: welke kledingstukken kun jij gebruiken en welke zijn eigenlijk niet nodig? Zo maak je een duidelijk beeld welke outfits jij zou kunnen samenstellen. Wat mij ook heel erg helpt is om de kleren in mijn kast op kleur in te delen. Ook heb ik in de kast, in het halletje, een paar kledingstukken neergehangen die: of heel erg basic zijn of er juist voor mij uitspringen. Zo weet ik altijd waar ik mee moet beginnen. Kijk ook wat jij nog nodig hebt om de outfits af te maken. Eén van de belangrijkste dingen is toch een goede basis. Hierbij kun je denken aan een goed zwart leren jack. Als ze van een goede kwaliteit gemaakt zijn kun je er nog lang van genieten. Basics die ik graag in de kast heb hangen zijn: een wit (linnen) shirt, een zwarte blouse, een goede denim jeans, een little black dress en een statement kledingstuk.


Voel je er goed bij!
Heel belangrijk is dat wat jij aantrekt je een goed gevoel geeft. Hierdoor lijk je meteen een stuk zelfverzekerder en kan de outfit die jij aanhebt nog meer shinen. Het is namelijk veel belangrijker dat jij de outfit mooi vindt, dan wat de ander ervan vindt. Blijf dus lekker bij jouw eigen stijl. Daarbij kun je wel de ideeën halen van Pinterest, Tumblr en Instagram, zoals hiervoor, maar zorg ervoor dat je er nu een beetje jouw eigen draai aangeeft.

Veel plezier met het uitvinden van jouw eigen kleding stijl!With Love,

Dineke
Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen :

  1. Ik vind het altijd moeilijk om een bepaalde stijl te kiezen aangezien ik meerdere soorten stijlen leuk vind. Het belangrijkste vind ik nog dat het goed zit, anders draag ik het alsnog niet ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ook herkenbaar! Is ook het allerbelangrijkste vind ik :)

      Verwijderen