zondag 26 juni 2016

RECEPT | KIP, GROENTEN EN ZELFGEMAAKTE PINDASAUS


Soms is het nog wel eens lastig om gezond te eten en er geen vettige sausjes doorheen te gooien. Laatst heb ik zo'n heerlijk recept ontdekt. Gezond en ook nog eens heel makkelijk om klaar te maken! Je zou dit recept echt een zomerrecept kunnen noemen (in de winter zou dit ook nog prima kunnen!). Daarom wilde ik dit recept echt super graag met jullie delen.Ik heb zelf dit recept ontdekt toen ik samen met mijn moeder de strijd aanging om vier weken gezond te eten. We kregen elke week een schema met wat wij moesten eten, inclusief de tussendoortjes! Heel fijn, want nu hebben wij meer inspiratie gekregen om verschillende maaltijden te maken. We zijn hierdoor echt gezonder en gevarieerder gaan eten. 

De benodigdheden (voor 4 personen):
200 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
400 gram kipfilet
800 gram broccoli, bloemkool en wortelmix - diepvries
200 gram ijsbergsla
4 gekookte eieren 

Kook ten eerste de rijst minimaal 10 minuten gaar. Na ongeveer 5 minuten koken kun je beginnen met de groente en de kip. De kip snijdt je in stukjes en bak ze totdat ze goudbruin zijn. Wanneer je hiermee bezig bent kun je de saus maken. De saus bestaat uit:

1 eetlepel ketjap
2 eetlepels pindakaas
1 theelepel sambal (of meer als je van pittig houdt)
1 teentje knoflook

Roer dit goed door elkaar totdat je een sausje hebt. Is het nog te dik? Voeg er dan een heel klein beetje water aan toe. Dit kun je overigens heel makkelijk maken in een bakje. Ondertussen breng je de groentemix aan de kook. Deze laat je ongeveer 8 minuten koken. 
Als alles helemaal klaar is voeg je de kipfilet, zilvervliesrijst, de groentemix, handje ijsbergsla en een gekookt ei bij elkaar. De zelfgemaakte pindasaus kun je hier lekker over heen doen!
Bon Appetit!

With Love,

DinekeFollow my blog with Bloglovin

6 opmerkingen :

  1. Pindasaus, dat heb ik lang niet gegeten! Goed idee, krijg ook gelijk zin in sate! ;) x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ah ziet er heerlijk uit! ik ben bijna 2 weken alleen thuis, dat betekent dat ik dus twee weken moet koken voor mezelf haha!

    BeantwoordenVerwijderen