woensdag 22 juni 2016

HOTSPOTS | GRONINGENIn de stad Groningen liggen toch wel een beetje mijn roots. Als klein kind ben ik er opgegroeid en door mijn studie in Groningen ben ik er nu nog geregeld te vinden. Gisteren ben ik als een toerist door de stad gelopen en graag wil ik jullie meenemen naar mijn favoriete plekjes in de stad!  |Pizzeria Da Carlo|

Deze pizzeria zit aan het Zuiderdiep in Groningen. Het is een heel gezellige pizzeria waar het personeel súper vriendelijk is. Het interieur is ook nog eens heel gezellig. Vaak ben ik hier met een vaste vriendinnengroep te vinden. Ook de prijs valt mij als student zeker niet tegen! 

|Stardust|

De Stardust is een vintage kledingwinkel. De kleding die je daar kunt kopen is vintage- remade. Dus van extra goede kwaliteit! Ik vind het zelf een heel fijne winkel waar je echt gouden pareltjes kunt scoren. Ook als je ergens naar op zoek bent kunnen ze je super goed helpen. De Stardust zit aan de Kleine Gelkingestraat en is echt een bezoekje waard! 

|Pure Frozen|

Helemaal niet gezond, maar zó heerlijk. Afgelopen maandag was ik er ook weer te vinden (schaam). Ze verkopen hier de lekkerste donuts en gebakjes. Daarnaast verkopen ze, vooral in de zomer, frozen yoghurt en heerlijke slagroomijs. Als je er gezellig wilt zitten kun je met de trap naar boven. Hierboven zit namelijk een kleine ruimte waar je kunt zitten. Hij is best klein, maar het lijkt net een woonkamer. Heel gezellig dus! De Pure Frozen kun je vinden op de hoek van de Vismarkt. 

|De Drie Gezusters|

Als je Groningen bezoekt kan de Drie Gezusters zeker niet overgeslagen worden. Hier kun je overdag en 's avonds leuk zitten. Er zijn verschillende horeca-gedeeltes, dus je kunt zelf weten waar jij je wilt vertoeven. Ook zijn er terrasverwarmers buiten, wat heel fijn is voor een koukleum als ik! De Drie Gezusters kun je vinden aan de Grote Markt (niet te missen ;) ). 

|Martinitoren|

Volgens mij is dit wel één van de grote trotsen in het noorden van het land: de Martinitoren. Als je hem beklimt kun je 68 meter hoog komen. Dit betekent wel dat je eerst de 311 treden moet overleven, maar dat is het uitzicht zeker waard. Je hebt zo een prachtig uitzicht over de stad! Voor maximaal 3 euro kun je de Martinitoren beklimmen. Ook de Martinitoren is te vinden aan de Grote Markt, die is al helemaal niet te missen. 

|Plato|

De Plato is een grote muziekwinkel in Groningen. Je kunt er alle soorten muziek vinden, dus iedereen waant zich even in het heerlijke wereldstukje: muziek. Ik vind het zelf heerlijk om tussen de Lp's te snuffelen, al heb ik zelf geen platenspeler. Ondertussen blijf ik er wel lekker over fantaseren! De Plato zit aan de Oude Ebbingestraat. 

|Doppio|

De Doppio is inmiddels bijna wel in elke stad te vinden. Overigens kon ik het niet laten om deze ook op het lijstje te zetten. Na college's ga ik hier vaak met vriendinnen lunchen of even gezellig koffiedrinken. De variatie aan koffie die ze hier aanbieden is echt heerlijk, vooral de caramel latte macchiato ;). De Doppio in Groningen zit aan de Brugstraat. 

|Noorderplantsoen|

Als je een stuk doorloopt kom je bij het Noorderplantsoen terecht. Een heerlijk stukje groen in de stad. Hier kun je met heerlijk weer fijn zitten. Ik fantaseer altijd nog over een grote barbecue die ik hier wel eens zou willlen houden. Verder is het fijn om hier met wat vrienden te zitten of te studeren! Binnen zitten is dan ook zo'n zonde.

|Groninger Museum|

Last but not least: het Groninger Museum. Hier vinden allerlei verschillende tentoonstellingen plaats. Ik vind het heerlijk om  het museum een à twee keer in het jaar te bezoeken. Ik ben zelf een groot kunstliefhebber, dus kan hier lekker veel inspiratie opdoen. 

Dit waren mijn negen hotspots in Groningen! Wat ben jij van plan om te bezoeken? 


With Love,

Dineke
Follow my blog with Bloglovin

2 opmerkingen :

  1. Ik vind dit toch wel heel geweldig :D moeten we beslist doen, als ik daar ooit nog kom ^^

    BeantwoordenVerwijderen